Bohemian Rhapsody: Proč Freddieho Mercuryho nakonec nehrál nejkontroverznější komik současnosti?

Bohemian Rhapsody: Proč Freddieho Mercuryho nakonec nehrál nejkontroverznější komik současnosti?
Who is America? | HBO
Queeni svůj "rozchod" se známým komikem vysvětlili následovně: "Na základě 3 posledních filmů, které Sacha natočil (Diktátor, Bídníci a Hugo a jeho velký objev) jsme došli k závěru, že je na tuto roli příliš slavný. Jeho výkon by byl příliš 'jeho'," uvedl Brian May. "Jeho obsazení by bylo příliš rušivé a to jsme nechtěli. Muž, který bude Freddieho hrát, tomu diváci musí věřit, že prostě Freddiem je. A to by se se Sachou asi nikdy nepovedlo."
Sám Sacha Baron Cohen to ale viděl trochu jinak. V prvé řadě se mu nelíbilo, že měl Mercury v polovině filmu zemřít a snímek by tak de facto nebyl hlavně o Freddiem (zbylí členové kapely se v té době chtěli v druhé polovině věnovat sobě). To ale nebyl ten hlavní důvod, proč se nakonec s Queeny nedohodl.
Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody | CinemArt
Kdo Bohemian Rhapsody viděl, toho následující řádky nepřekvapí: Cohen chtěl natočit nepřístupný a divoký film, který by Freddieho nijak neidealizoval. A tady známý komik narazil. Ostatní členové kapely nepřekvapivě o něco takového nestáli a tak Cohen musel jít. Na jeho místo nastoupil Rami Malek a vznikl film bezpochyby solidní, nicméně sestavený opatrně, plnící klasickou šablonu životopisných filmů, jehož i nejodvážnější momenty působí oproti Mercuryho životu krotce. Je škoda, že jsme nedostali méně přikrášlený film? Možná. Ale třeba se někdy v budoucnu Cohenovy drsnější vize dočkáme.
Jeho nejšílenější (a bezpochyby nejzábavnější) stránky se každopádně fanoušci dočkají již 23. října, kdy na Amazon Prime vyjde očekávané pokračování Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan.
Boratův navázaný telefilm