Nahota a sex v Pánu prstenů?! Tolkien se brzy možná bude obracet v hrobě

Nahota a sex v Pánu prstenů?! Tolkien se brzy možná bude obracet v hrobě
Pán prstenů: Dvě věže (2002) | 2002 New Line Cinema
Mrzelo vás někdy, že jste v Jacksonovu Pánu prstenů nemohli vidět nahého (a kopulujícího) Aragorna, Arwen, Legolase či Froda Pytlíka (ehm)? Pokud ano, tak právě vám možná udělá radost čerstvá zpráva, že Pán prstenů, jejž už delší dobu chystá Amazon Prime (a bude stát spoustu peněz), patrně nahotu i sexuální scény bude obsahovat.
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
Pán prstenů: Společenstvo Prstenu | 2001 New Line Cinema
Produkce seriálu totiž údajně nyní shání pro seriál komparz a jednou z podmínek pro přijetí je, aby dotyčným nevadila případná nahota. To samozřejmě vyvolalo spekulace, že se tvůrci výpravného fantasy seriálu vycházejícího z díla J. R. R. Tolkiena chtějí vydat cestou, kterou před nimi důkladně prošlapala superúspěšná Hra o trůny od HBO (a aktuálně v ní pokračuje například netflixovský Zaklínač).
Pán prstenů: Společenstvo prstenu
Pán prstenů: Společenstvo Prstenu | New Line Cinema
Z tohoto úhlu pohledu by to tedy smysl dávalo, ovšem je tady jeden nezanedbatelný háček. Hra o trůny je plná brutálního násilí a sexu především proto, že stejně laděná je i knižní předloha od George R. R. Martina. Jeho fantazijní svět má do značné míry odrážet drsný a špinavý středověký boj o moc, zatímco ten Tolkienův je v jádru klasickým pohádkovým střetem dobra se zlem, kde na nějaké okázalé a provokativní oplzlosti, jaké známe právě třeba ze Hry o trůny, není zrovna moc prostoru...
Pán prstenů: Dvě věže
Pán prstenů: Dvě věže | 2002 New Line Cinema