Kleopatra: Která hvězdná herečka ztvární legendární vládkyni v novém filmovém zpracování?

Kleopatra: Která hvězdná herečka ztvární legendární vládkyni v novém filmovém zpracování?
Kleopatra (1963) | 20th Century Fox
Nový film o ikonické Kleopatře zaštítí studio Paramount Pictures a půjde o
Elizabeth Taylor
Kleopatra | 20th Century Fox
vůbec první velké zpracování daní historické látky od roku 1963, kdy vznikl proslulý velkofilm Kleopatra režiséra Josepha L. Mankiewicze. Hlavní role tehdy připadla Elizabeth Taylor a šlo o vůbec nejdražší snímek své doby, který průzračně definoval hollywoodské scestí šedesátých let - diváci se do kin moc nehrnuli a studia vytvářela předražené projekty, které měly opět zajistit požadovaný zájem publika. Navzdory tomu, že studio 20th Century Fox málem zkrachovalo, film obdržel čtyři Oscary a nakonec si sám na sebe dobře vydělal. A podobné ambice bude jistě mít také nová verze, která po mnoha spekulacích a odkladech podle všeho konečně zamíří před kamery.
Kleopatra nově ožije pod režisérským dohledem Patty Jenkins a dostane populární tvář Gal Gadot, což značí neprůstřelnou sázku na jistotu. Gadot je ostatně představitelkou Wonder Woman a ztělesňuje význačnou osobu v rámci emancipačního hnutí a rozvoje silných ženských hrdinek, přičemž Jenkins coby režisérka dohlížela na první (a velmi úspěšný) díl Wonder Woman a u kormidla zůstala také pro nadcházející pokračování.
Osud legendární královny by tak měl zůstat v ženských rukách a jde o značný zvrat oproti zvěstem, které skrze étery kolovaly posledních dvacet let. Podle nich kolem Kleopatry kroužili renomovaní tvůrci jako James Cameron, Denis Villeneuve nebo David Fincher, o jehož účasti na projektu se vášnivě hovořilo roku 2011, kdy na scénáři pracoval autor Podivuhodného případu Benjamina Buttona Eric Roth a do titulní role byla zvažována Angelina Jolie.
Gal Gadot
Wonder Woman
S dvojicí Gadot - Jenkins na palubě lze očekávat veskrze moderní a argumentačně feministické uchopení historické látky, které rozhodně může nabídnout odlišnou motivační perspektivu a umožnit dnešní generaci vlastní interpretační rámec. Zdali půjde o přínosné a správné kroky, o tom se snad teprve přesvědčíme.