Jan Cina usiluje o místo na slunci v kulisách nejtvrdší komunistické diktatury. Drama Herec již dnes večer na vašich obrazovkách

Jan Cina usiluje o místo na slunci v kulisách nejtvrdší komunistické diktatury. Drama Herec již dnes večer na vašich obrazovkách
Minisérie Herec | David Markovič / Česká televize
Herec
Herec | Česká televize
O čem to je: Mnoho mladých lidí tehdy muselo volit stejně jako on: totalitnímu režimu se postavit, přizpůsobit, nebo se na něm dokonce aktivně podílet. Volba hlavní postavy minisérie Herec je přitom ještě o řád složitější. Standa Láník v sobě totiž skrývá velké tajemství. Pro někoho traumatizující handicap, pro něj však překvapivá cesta ke kariéře. Minisérie je studií lidského charakteru a jednání ve vyhrocených situacích, kdy otázka morálky a chování hrdiny není zdaleka jednoznačná. (Česká televize)

Upoutávka:

„Minisérie Herec je má druhá a věřím, že ne poslední spolupráce s Peterem Bebjakem. Stejně jako u té první – Spravedlnosti (2017), ze které nakonec vzešel Český lev za nejlepší TV film a minisérii, i v Herci vystavujeme postavy velkým morálním zkouškám. Herec je příběhem negativního hrdiny, ale nevyprávíme ho černobíle. Zajímají nás motivace, proč jedná tak, jak jedná, a díky nim pak dokážeme jeho chování vlastně i pochopit. Každý z nás by asi chtěl být hrdina, ale může se stát, že si najednou uvědomíme, že jsme jen obyčejnými Láníky,“ dodává k tématu Herce kreativní producentka Kateřina Ondřejková.
Kromě toho se Herec bude ucházet o cenu v rámci prestižního mezinárodního festivalu Prix Europa v kategorii Televizní fikce.
Herec