Jurský svět 3 má nový plakát a mění datum premiéry

Jurský svět 3 má nový plakát a mění datum premiéry
Jurský svět: Zánik říše | Universal Pictures
Doslova pár hodin poté, co se do odkladů svých premiér pustilo studio Warner Bros., k nevyhnutelnému posunu tamní nejblyštivější značky dochází také v Universal Pictures. Očekávané završení trilogie Jurský svět s podtitulem Nadvláda mělo do kin dorazit už v červnu příštího roku a navzdory zásahům koronaviru se počítá s tím, že primární natáčení bude ukončeno již nyní říjnu. Studio však nehodlá vystavovat miliardový projekt (bereme-li v potaz astronomické tržby dvou předchůdců) zbytečnému riziku a premiéru posouvá o celý rok, tedy až na 10. červen 2022.
Skalní fanoušci, kteří již loni dostali drobný předkrm v podobě krátkometrážního filmu Jurassic World: Battle at Big Rock, se tak zatím musí spokojit s nadějnými vyhlídkami na údajně vydatnou účast starých známých postav v podání Sama Neilla, Laury Dern a Jeffa Goldbluma, popřípadě si mohou prohlédnout čerstvě vydaný plakát, jenž opět trochu ozvláštňuje tradiční design, jenž k sérii náleží již od dob Jurského parku.
Jurský svět: Nadvláda (6)
Jurský svět: Nadvláda
Režisér filmu Colin Trevorrow se k odsunutí premiéry krátce vyjádřil na svém twitterovém účtu: "Během posledních tří měsíců jsem spolupracoval s výjimečnými herci a štábem a nemůžeme se dočkat, až budeme moci výsledný film sdílet se světem. I když musíme čekat o trochu déle, bude to stát za to. Zatím si hlídejme zdraví a starejme se jeden o druhého."
Roční odklad znamená spoustu času pro postprodukci, která je u podobně ambiciózních drahých projektů mnohdy klíčová, a může být samozřejmě jen ku prospěchu věci. Život si koneckonců vždy najde cestu a je dobře, že filmaři nemusí s realizací spěchat a mohou si se světem, kde člověk může při procházce lesem vrazit do triceratopse či při surfování čelit největšímu vodnímu predátorovi v dějinách, dostatečně pohrát a celou sérii důstojně uzavřít - minimálně do té doby, než se výdělečná značka znovu opráší.
Čekání si však zatím můžete zkrátit díky Netflixu, kde od září najdete osmidílný animovaný seriál Jurský svět: Křídový kemp, který koncept nové trilogie v mnohém rozvíjí a doplňuje.