TOP kina ČR: Bábovky odstřelily konkurenci. Bída ale přetrvává

TOP kina ČR: Bábovky odstřelily konkurenci. Bída ale přetrvává
Bábovky - Jana Plodková | CinemArt
5. DĚDA, POSTRACH RODINY (země vzniku: USA)
Děda, postrach rodiny
Tržby 758 tisíc KČ / návštěvnost 4.681 diváků / 54 kin
Komedie do časů pandemie s Robertem De Nirem v jedné z hlavních rolí. Bitvu o životní prostor dědečka s vnukem sledujete v českých kinech téměř měsíc. Snímek má na kontě 33 tisíc diváků a tržby 5 milionů 300 tisíc korun.

4. TENET (USA, Velká Británie)
Tenet: 2. trailer | Warner Bros.
Tržby 855 tisíc KČ / návštěvnost 4.880 diváků / 74 kin
Téměř měsíc a půl je mezi nejnavštěvovanějšími Tenet Christophera Nolana, jedna z největších "pecek" letošního koronavirového roku. Bondovka pro 21. století má prozatí na kontě necelých 140 tisíc diváků a 24 milionů korun. Celosvětově snímek s odhadovaným rozpočtem 200 milionů dolarů utržil 307 mega. Pokud by se dostal na hranici půl miliardy dolarů, mohli by si producenti oddechnout. Za aktuální situace se nicméně dá i v tomto případě mluvit o úspěchu.

3. PRINCEZNA ZAKLETÁ V ČASE (Česká republika)
Princezna zakletá v čase
Tržby 1 milion 2 tisíce KČ / návštěvnost 6.783 diváků / 97 kin
Třetí víkend se mezi nejnavštěvovanějšími snímky žebříčku Top 20 drží pohádka Princezna zakletá v čase, která si vysloužila solidní kritické ohlasy. Prozatím má na kontě 50 tisíc diváků a 7 milionů korun. Mnozí čekají, s čím režisér Petr Kubík přijde příště. S minimálním rozpočtem totiž dokáže hotové divy.

2. ŠARLATÁN (Česká republika, Polsko, Irsko)
Šarlatán
Tržby 1 milion 76 tisíc KČ / návštěvnost 7.096 diváků / 112 kin
Na metu 250 tisíc diváků sice ještě nedosáhl, přesto patří Šarlatán z dlouhodobého hlediska k nejnavštěvovanějšímu titulu aktuálního žebříčku Top 20. Za 7 týdnů od premiéry jej vidělo téměř 240 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 36 milionů korun. Herecký tandem Ivan Trojan-Josef Trojan, tajuplná postava bylinkáře Mikoláška, solidní kampaň a absence zahraničních blockbusterů tomu šla naproti.

1. BÁBOVKY (Česká republika, Slovenská republika)
Bábovky
Tržby 4 miliony 36 tisíc KČ / návštěvnost 25.239 diváků / 140 kin
První příčka patří i tentokrát Bábovkám režiséra Rudolfa Havlíka a spisovatelky Radky Třeštíkové. Vztahové drama inspirované populární knižní předlohou má za necelé dva týdny na kontě přes 118 tisíc diváků a 18 milionů korun. Oproti premiérovému víkendu se ale zájem o snímek propadl téměř o 60 procent. Když k tomu připočteme nižší zájem chodit do kin, dá se počítat, že Bábovky na předchozí úspěch tandemu Havlík-Třeštíková s filmem Po čem muži touží (2018, přes půl milionu diváků) nenavážou.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku