Nejdivnější casting roku? Třetí Spider-Man našel záporáka!

Nejdivnější casting roku? Třetí Spider-Man našel záporáka!
Amazing Spider-Man 2 (2014) | Columbia TriStar
Pamatujete na záporáka Electra v podání Jamieho Foxxe z Amazing Spider-Man 2, v němž si titulního hrdinu zahrál Andrew Garfield? Věřte, nebo ne, ale tento komiksový padouch ztvárněný stejným hercem se objeví i v chystaném třetím Spider-Manovi, kde oblíbeného superhrdinu ztvárňuje Tom Holland a jehož filmová série je (počínaje filmem Captain America: Občanská válka) součastí Marvel Cinematic Universe.
Jamie Foxx
Amazing Spider-Man 2 | Sony
Že nedává smysl, aby ten samý představitel hrál tu samou postavu v jiné (samostatné) filmové adaptaci totožné komiksové předlohy? Inu, běžné to tedy rozhodně není. Zatím nebylo objasněno, co má tento krajně nezvyklý krok znamenat, už se však stihly vyrojit spekulace, které se v souvislosti s touto zprávou vyloženě nabízí. A sice, že se v Sony pokouší po vzoru animovaného Spider-Man: Paralelní světy rozjet vlastní komiksový multivesmír!
Spider-Man: Paralelní světy
Spider-Man: Paralelní světy | Sony
Na konci Spider-Man: Daleko od domova jsme byli svědky překvapivého camea J. K. Simmonse v roli J. Jonaha Jamesona. Simmons si danou postavu zahrál v první pavoučí trilogii, kde měl Spidey tvář Tobeyho Maguirea. Šokující obsazení Foxxe tudíž nahrává myšlence, že v novém Spider-Manovi bychom se hypoteticky mohli dočkat úžasných věcí - návratu některých starých známých z dvou předchozích spider-manovských filmových sérií!
Tom Holland
Tom Holland
Osobně mi představa, že by se v jednom filmu sešli všichni tři dosavadní Spideyho představitelé, připadá velice lákavá (a nepochybně by se jednalo o velkou blockbusterovou událost). Ostatně něčeho podobného budeme svědky u konkurenčního DCEU. V chystané sólovce Flashe se totiž objeví (minimálně) dva dosavadní Batmani - Michael Keaton (Batman, Batman se vrací) a Ben Affleck (Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, Liga spravedlnosti).
Zatím jde ale opravdu jen o spekulace, které nakonec možná budou úplně mimo. Jiný (smysluplný) důvod návratu Foxxe se ale aktuálně nenabízí. Do kin by mohlo nové Spider-Manovo dobrodružství dorazit už na konci příštího roku.