Westernová klasika Pro hrst dolarů jako seriál?

Westernová klasika Pro hrst dolarů jako seriál?
Pro hrst dolarů (1964) | United Artists
Pro hrst dolarů z roku 1964 je jedním z nejslavnějších westernů vůbec. Odstartoval subžánr spaghetti westernu (italská odnož amerického žánru) a kariéry režiséra Sergia Leoneho a herce Clinta Eastwooda, kteří pak v následujících dvou letech spolu natočili další dva neméně kvalitní díly (Pro pár dolarů navíc, Hodný, zlý a ošklivý).
Clint Eastwood
Pro hrst dolarů | United Artists
Nemělo by se však zapomínat na to, že příběh prvního dílu je remakem o tři roky starší (a rozhodně neméně významné) samurajské klasiky Tělesná stráž od Akiry Karusawy. Totožný námět byl pak zfilmován ještě minimálně jednou - ve stylové prohibiční akční gangsterce Poslední zůstává s Brucem Willisem.
Tělesná stráž
Tělesná stráž | Kurosawa Production
Nyní se objevila zpráva, že se chystá nová verze, která bude mít seriálovou podobu. O scénář se postará Bryan Cogman (Hra o trůny, natáčený seriálový Pán prstenů). Kurosawův i Leoneho snímek vyprávějí o tajemném cizinci, který přichází do malého odlehlého městečka, které je terorizováno dvěma soupeřícími gangy. Cizinec vymyslí lest, jak gangy poštvat proti sobě, aby se navzájem zlikvidovaly...
Kde a v jaké době se seriál bude odehrávat zatím není jasné, mělo by se však jednat o originální a moderní převyprávění původní látky.
Přehlížené pecky: Poslední zůstává - když Bruce Willis ještě uměl tasit kolty
Téma31. 5. 2018
Přehlížené pecky: Poslední zůstává - když Bruce Willis ještě uměl tasit kolty
Poslední zůstává
Poslední zůstává | 1996 New Line Cinema