Poslední díl Mission: Impossible málem zabil oblíbenou postavu

Poslední díl Mission: Impossible málem zabil oblíbenou postavu
Mission: Impossible - Fallout | Paramount Network
Fanoušci byli překvapeni tím, že v Mission: Impossible - Fallout chyběl Jeremy Renner, který sehrál podstatou roli v předchozích dvou misích (přičemž prapůvodně ho producenti přivedli do série proto, že se pod Cruisem hýbala židle a Renner měl zastat pozici případného nástupce). Absence Rennera ve Falloutu má pochopitelný důvod - vytížení díky Avengers. Když nemohli mít tvůrci M:I Rennera na celé natáčení, zkoušeli ho přemluvit alespoň ke cameu, kdy by snímek otevřel jeho smrtí. Jak ale jistě dobře víte (hádám, že jste snímek dávno viděli), nakonec na to nedošlo.
Proč? Renner nechtěl letět přes půl světa jen proto, aby byl tři dny na natáčení a ještě se nechal zabít. Místo něj je proto v úvodu postřelen Luther Vinga Rhamese, ale nezemře. Proč? Věc se má tak, že měl Luther zemřít již v jedničce (a ještě by se ukázalo, že byl záporák), ale Cruise se tehdy pobaveně zeptal, proč vždycky musí umřít černoch. Což vedlo k přepsání scénáře a vytvoření nejstálejšího člena Huntova týmu (Luther je jediná vedlejší postava, která se objevila ve všech dílech série), přičemž od té doby pracují tvůrci s tím, že by Rhamesovu smrt diváci vnímali jako klišé.
Ještě se nabízelo, že by to schytal Benji, ale Simon Pegg je nepostradatelný komediální prvek nových dílů a jeho smrt by nejspíš nefungovala už vůbec.
posledni-dil-mission-impossible-malem-zabil-oblibenou-postavu
Jeremy Renner