Záhadné sídlo Bly: Čeká nás nejlepší horor roku?

Záhadné sídlo Bly: Čeká nás nejlepší horor roku?
Záhadné sídlo Bly | trailer
S filmovými horory to letos zatím nebyla žádná velká sláva (a do konce roku už to o moc lepší asi taky nebude). Naštěstí je tu ale pořád Netflix, jenž nám už tento týden nabídne kompletní druhou sérii hororové antologie The Haunting. První řada z roku 2018 byla obrovským příjemným překvapením, které diváky i kritiky nadchlo svým rafinovaným vyprávěním a významným důrazem na psychologickou profilaci postav, jejich traumat a vzájemných vztahů. Vlastně to bylo spíš prvotřídní ambiciózní psychologické rodinné drama než duchařský horor...
Aktuální nová sezóna, nazvaná Záhadné sídlo Bly, dle dosud vydaných upoutávek bude mít téměř jistě ten samý cíl. Opět budeme nepochybně svědky mnoha znepokojivých a strašidelných scén, z nichž bude leckomu běhat mráz po zádech, ale skutečným jádrem příběhu budou pravděpodobně opět jeho protagonisté a jejich nešťastné a tragické osudy.
Zda tomu tak skutečně bude (a zda se tvůrcům podařilo udržet vysoké kvality první řady), můžete na Netflixu zjistit už v pátek 9. října.