Miláček žen Colin Firth dojme v nové roli každou svou fanynku k slzám

Miláček žen Colin Firth dojme v nové roli každou svou fanynku k slzám
Colin Firth | StudioCanal
Někdy stačí dva výborní herci k tomu, aby jedno oko nezůstalo suché. Novinka Supernova nenabízí ve svém základu vlastně nic výjimečného - Sam (Colin Firth) a Tusker (Stanley Tucci) jsou spolu dvacet let a právě se vydali ve svém karavanu napříč Anglií, aby potkali staré přátele, navštívila místa z minulosti a hlavně se smířili s tím, že nad Tuskerem začíná pomalu vyhrávat demence, kterou mu doktoři diagnostikovali před dvěma lety.
Jak jsem řekl, dějově tu není nic výjimečného. Ale jakmile se rozjedou tíživé tóny (ať už hudební nebo pocitové) a Firth s Tuccim i na malé ploše dvou trailerových minut zasáhnou ty správné kanálky, nelze se ubránit dojetí...
Supernova
Obvykle nejsem fanda podobných citově-vyděračských kousků, ale nějakou kvalitní ránu na emocionální solar jsem od filmu nedostal již hodně dlouho, tak proč si to nedopřát v tak dobré společnosti. Trailer navíc působí dojmem, že film téma bere poctivě. Ano, s nemalou dávkou klišé, ale i velkým citem.
Supernova by měla mít premiéru ještě letos. A ať nežeru - kdyby někomu z vás bylo trapně za to, že vás tu chci dojímat, můžete si před ostatními dělat legraci z toho, že má film stejný název jako sci-fi propadák z roku 2000.
Supernova
Supernova