Začíná Febiofest ve znamení Karla Gotta a Jiřího Menzela. Nabídne roušku a "pravdu" podle Kore-edy

Začíná Febiofest ve znamení Karla Gotta a Jiřího Menzela. Nabídne roušku a "pravdu" podle Kore-edy
Karel Gott (Karel) a Jiří Menzel (Rozmarné léto) | BontonFilm
febiofest-2020-vzpomina-na-karla-gotta-a-jiriho-menzela-divakum-nabidne-rousky-a-pravdu-v-podani-nejvyznamnejsiho-ze-soucasnych-japonskych-reziseru
Zakladatel a duchovní otec Febiofest Fero Fenič | Febiofest 2020
Filmová akce nabídne divákům řadu filmů prověřených velkými festivaly Berlinale, Cannes či Benátky a také pečlivý důraz na dodržování hygienických podmínek. Ke každé zakoupené vstupence návštěvník dostane dvě roušky, jejichž nošení je ve nitřních prostorách povinné, ve všech kinosálech budou platit bezpečnostní rozestupy a po každé projekci budou prostory dezinfikovány.

Karel: Trailer

Karel: trailer | Bontonfilm
Před uzavřeným promítáním nového dokumentu Karel, v němž Olga Malířová Špátová přináší pohled do soukromí a do duše zpěváka Karla Gotta, dojde k předání cen Kristián za přínos kinematografii. Ty letos patří dvěma velkým hereckým osobnostem československého filmu, Ivě Janžurové a Milanu Lasicovi.
Tlumočník
Jiří Menzel ve filmu Tlumočník | Bioscop
Vzhledem k nedávnému odchodu režiséra Jiřího Menzela se Febiofest rozhodl vzdát tomuto významnému filmaři poctu a v rámci svého doprovodného programu promítne tři z jeho filmů: Skřivánky na niti (1969), které uvede režisérova manželka Olga Menzelová, Rozmarné léto (1967), jehož projekci doprovodí beseda vedená publicistou Janem Follem, a oscarové Ostře sledované vlaky (1966).

Pravda: Trailer

Pravda
Zakončovacím filmem zůstává novinka japonského vítěze Cannes Hirokazu Kore-edy Pravda (2019) s Catherine Deneuve a Juliette Binoche v hlavních rolích. Febiofest bude letos kromě Cinema City Slovanský dům promítat též v Ponrepu, Edison FilmHubu a v Kině Pilotů. Regionální ozvěny začnou 22. září v Liberci a skončí 8. října ve Zlíně.