Alec Baldwin: Nová role sex symbolu devadesátek? Vůdce kněžského vražedného komanda

Alec Baldwin: Nová role sex symbolu devadesátek? Vůdce kněžského vražedného komanda
Pixie | Fragile Films
Přiznám se, že mám u Pixie trochu problém pochopit, o čem film vlastně přesně je. Vše odstartuje mrtvola, nějací dva ťulpasové, kteří jsou za nebožtíka v kufru auta zodpovědní, pak se k nim přidá dívka Pixie a následně jim jdou všichni (ale všichni) po krku a to včetně nezvykle ozbrojených kněží, které vede Alec Baldwin. Když to vezmu kolem a kolem, je mi vlastně jedno, že úplně nerozumím zápletce. Ta kostra se mi líbí. S trailerem je to horší...
... nevypadá totiž nijak lákavě. Nejde ani tak o střih (tady se naopak někdo dost snaží) a jednotlivé vtípky, ale celé to vypadá nepříjemně lacině, jako kdyby materiál ještě neprošel dostatečnou obrazovkou postprodukcí.
Pokud jde o oficiální popis děje, distributor o snímku říká, že hlavní hrdinka Pixie chce pomstít smrt své matky a z toho důvodu vymyslí nějakou důmyslnou loupež, díky které na sebe upoutá pozornost gangsterů z celého Irska. Jak přesně do toho zapadají kněží, to se můžeme jen dohadovat.
Pixie si střihla Olivia Cooke, dále hrají Ben Hardy, Dylan Moran nebo Colm Meaney. Britská premiéra je momentálně stanovena na 16. října 2020.
Pixie
Pixie