TOP kina ČR: Mizérie se slavným dědečkem, pomstychtivými manželkami a teenagerskou romancí

TOP kina ČR: Mizérie se slavným dědečkem, pomstychtivými manželkami a teenagerskou romancí
Ženská pomsta | Bohemi MP
5. DĚDA, POSTRACH RODINY (země vzniku: USA)
Děda, postrach rodiny
Tržby 903 tisíc KČ / návštěvnost 5.673 diváků / 100 kin
Ikonický Robert De Niro ve válce s vlastním vnukem. Komediálně laděný rodinný snímek měl premiéru tento víkend, ale na lepší než pátou příčku to nestačilo. Návrat kamsi do 90. let už zřejmě není pro současná dítka, která o De Nirovi nic moc neví, lákavý. Navíc se film do českých kin podíval až několik let od oficiálního data premiéry...

4. ŽENSKÁ POMSTA (Česká republika)
Ženská pomsta
Tržby 1 milion 434 tisíc KČ / návštěvnost 9.603 diváků / 150 kin
Když se ženy mstí, muži se klidí ze scény a divačky vyrážejí do kin. Tuzemská komedie "ze života" měla k dispozici nejvyšší počet uvedení, na lepší než na čtvrtou příčku to však nestačilo. Recenze snímku hovoří za vše.

3. ŠARLATÁN (Česká republika, Polsko, Irsko)
Šarlatán
Tržby 1 milion 659 tisíc KČ / návštěvnost 10.411 diváků / 101 kin
Jeden z největších tuzemských pokoronavirových hitů na třetí příčce. Historické drama Šarlatán s Ivanem a Josefem Trojanovými v hlavních rolích má na kontě téměř 200 tisíc diváků, což jej řadí hned za 3Bobule (276 tisíc diváků na kontě) co se týče celkových statistik návštěvnosti od premiérového uvedení. Nejeden filmový fanda může konečně zvolat, že se konečně ve větší míře chodí i na kvalitní českou kinematografii, podpořenou režií polské autorky Agnieszky Holland.

2. TENET (USA, Velká Británie)
Tenet: 2. trailer | Warner Bros.
Tržby 1 milion 788 tisíc KČ / návštěvnost 10.026 diváků / 81 kin
Tenet Christophera Nolana je v českých kinech třetí víkend a tentokrát, stejně jako minule, těsně pod vrcholem. Akční sci-fi detektivka odehrávající se hned v několika časových rovinách přitáhla do sálů lehce přes 100 tisíc diváků. Recenzenti filmu přiřkli dost solidní známky. Celosvětově má snímek s odhadovaným rozpočtem 200 milionů dolarů na kontě milionů 207. Což v koronakrizové mizérii není zas tak špatné (viď, Mulan?).

1. AFTER: PŘIZNÁNÍ (USA)
After: Přiznání
Tržby 2 miliony 389 tisíc KČ / návštěvnost 15.268 diváků / 72 kin
Stejně jako minule i tentokrát na první příčce romance pro teenagery s dramatickými prvky, snímek After: Přiznání, druhý z řady filmů inspirovaných stejnojmenným knižním bestsellerem. Za necelé dva týdny má příběh plný vztahových lapálií na kontě 77 tisíc diváků a téměř 12 milionů korun. A pak že mladí nechodí do kina.
Krajina ve stínu
Krajina ve stínu | BontonFilm
Které snímky naopak skončily na horších patrech žebříčku? Až na šesté místo "dopadla" disneyovka Mulan, která je v kinech druhý víkend a na kontě má za tu dobu necelých 22 tisíc diváků. Až sedmá skončila novinka Krajina ve stínu, abmiciózní historické drama režiséra Bohdana Slámy. Na snímek z jihočeské vesnice, která si prožila všechna traumata dynamických dějin 20. století, vyrazilo do 116 kin jen 4.486 diváků. Psychologický thriller s Russellem Crowem Vyšinutý skončil ještě o jednu příčku hůře, s návštěvností 2.315 diváků.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku