Ewan McGregor prozradil, kdy se opět stane Obi-Wanem Kenobim. Fanoušci Star Wars nebudou muset čekat tak dlouho

Ewan McGregor prozradil, kdy se opět stane Obi-Wanem Kenobim. Fanoušci Star Wars nebudou muset čekat tak dlouho
Ewan McGregor jako Obi-Wan Kenobi | Lucasfilm Ltd.
Sice si na něj budou muset diváci ještě nějakou dobu počkat, ale nebude to až tak dlouho, jak si všichni původně mysleli. Jistě, koronavirus vše změnil a možná ještě změní, ale nyní platí, že se nový seriál o Obi-Wanovi pro Disney+ začne natáčet na jaře příštího roku!
"Už se na to těším," prozradil jeho představitel Ewan McGregor v rozhovoru pro ET Online. "Těším se i na práci s režisérkou Deborah Chow, scénář je skvělý a nemohou se dočkat, až si Obi-Wana zase zahraju, už je to dlouho, co jsem ho hrál naposledy."
ewan-mcgregor-prozradil-kdy-se-opet-stane-obi-wanem-kenobim-fanousci-nebudou-muset-cekat-tak-dlouho-1
Ewan McGregor jako Obi-Wan Kenobi | Lucasfilm Ltd.
Deborah Chow je známá i svou prací na úspěšném seriálu Mandalorian a není tak divu, že se štáb s Mandalorianem a Obi-Wanem bude prolínat. Použita bude i stejná technologie natáčení - The Volume (jakási forma virtuálních kulis) jako v případě Manda. A i na to se bude muset Ewan připravit.
"Filmaři jsou nyní schopni skutečně vytvářet věci bez použití zelených nebo modrých pozadí, což mohlo být pro herce velmi vyčerpávající," přiznal Ewan. Zároveň ale dodal, že v plánu má Disney+ pouze jednu sezónu: "Pochopil jsem, že jde o samostatnou řadu. Ale uvidíme. Kdo ví?"
Je vidět, že by herci vůbec nevadilo, kdyby se do role rytíře Jedi vrátil vícekrát. A já se mu nedivím, kdo by to nechtěl, že? Je ale jasné, že o jeho dalším osudu rozhodne publikum a sledovanost. Úspěch Mandaloriana byl jedním velkým překvapením, ale daný styl vyprávění by Obi-Wanovi rozhodně neseděl. Když se Disney v poslední době snažilo navázat na původní trilogii Star Wars nebo její příběh rozšiřovat (viz. snímek Solo), vždy spíše pohořelo. Filmy nebyly sice propadáky a své peníze si vydělaly, ale že by to byl úspěch, tose říci nedá. Tedy nejspíš vyjma Rogue One, který si u diváků vede ze všech "novinek" nejlépe.
ewan-mcgregor-prozradil-kdy-se-opet-stane-obi-wanem-kenobim-fanousci-nebudou-muset-cekat-tak-dlouho
Ewan McGregor jako Obi-Wan Kenobi | Lucasfilm Ltd.
Jediné, co o Obi-Wanovu seriálu víme, je, že od událostí z Pomsty Sithů uplynulo již 8 let. Obi-Wan předal nyní již osmiletého Lukea na Tatooine jeho strýci a tetě, zatímco Leia vyrůstá na Alderaanu. Co se dělo dál? To se dozvíme nejdříve v roce 2022.