Zemřela Diana Rigg - výjimečná bondgirl a hvězda Hry o trůny

Zemřela Diana Rigg - výjimečná bondgirl a hvězda Hry o trůny
V tajné službě Jejího Veličenstva (1969) | United Artists
Ve věku 82 let zemřela ve čtvrtek 10. září filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Rachael Stirling, hereččina dcera, uvedla, že příčinou matčiny smrti byla rakovina, jež jí byla diagnostikována v březnu letošního roku.
Diana Rigg
V tajné službě Jejího Veličenstva | United Artists
Rigg za dobu své kariéry ztvárnila desítky filmových a televizních rolí. V 60. letech se proslavila rolí agentky Emmy Peel v seriálu Avengers (kteří nemají nic společného s marvelovskými Avengers). Její nejznámější filmovou rolí se stala postava bondgirl Tracy, jež se objevila v neortodoxní bondovce V tajné službě Jejího Veličenstva, v níž agenta 007 ztvárnil George Lazenby.
Diana Rigg
V tajné službě Jejího Veličenstva | United Artists
Dále se objevila například ve snímcích Julius Caesar, Krvavé divadlo, "poirotovce" Zlo pod sluncem či Barevný závoj. Za vedlejší roli ve filmu Nemocnice byla v roce 1972 nominována na Zlatý glóbus.
Z poslední doby byla nejvíce známá hlavně díky roli Lady Olenny Tyrell v seriálovém hitu Hra o trůny. Tato postava jí vynesla čtyři nominace na prestižní cenu Emmy.
Diana Rigg
Diana Rigg v seriálu Hra o trůny (2011-2019) | HBO
Posledním filmem, jenž Diana Rigg stihla dotočit, je hororová novinka Edgara Wrighta Last Night in Soho, která by se do našich kin měla podívat v dubnu příštího roku.