TOP kina ČR: Romantika pro teenagery deklasovala válečnici Mulan, Nolanova Teneta i Šarlatána Ivana Trojana

TOP kina ČR: Romantika pro teenagery deklasovala válečnici Mulan, Nolanova Teneta i Šarlatána Ivana Trojana
After: Přiznání | BontonFilm
5. ŠTĚSTÍ JE KRÁSNÁ VĚC (země vzniku: USA)
Štěstí je krásná věc: trailer | Bioscop
Tržby 1 milion 244 tisíc KČ / návštěvnost 7.913 diváků / 121 kin
Druhý víkend v českých kinech, pokles zájmu téměř o 60 procent a celkové skóre necelých 33 tisíc diváků a 5 milionů korun pro komedii s Petrou Hřebíčkovou a Karlem Zimou. Recenzenti téhle komedii pojednávající o pohádkové výhře a pokleslých lidských charakterech přiřkli podprůměrná čísla, ani diváky film s nálepkou "nová česká komedie" dvakrát neoslovil. Nebývalá shoda.

4. MULAN (USA)
Mulan
Tržby 2 miliony 51 tisíc KČ / návštěvnost 12.939 diváků / 137 kin
Až čtvrtá příčka pro premiérovou a očekávanou Mulan od studia Disney. Hraná verze animované klasiky cílí především na čínské publikum (jde o jejich legendu) a shodně též na uživatele VOD platformy Disney+, kam se blockbuster kromě uvedení v kin dostal. V rámci tuzemské premiéry možná došlo na názory některých recenzentů, kteří tvrdili, že neví, komu je vlastně tenhle film určen. Celosvětově má Mulan na kontě tržby v rozsahu necelých 6 milionů dolarů. Uvidíme, jaké sumy dorazí z VOD platformy, protože kupříkladu Universalu se to v době koronakrize s Trolly nebývale povedlo. Mulan je na tom zatím velmi špatně.

3. ŠARLATÁN (Česká republika, Polsko, Irsko)
Šarlatán
Tržby 3 miliony 379 tisíc KČ / návštěvnost 21.639 diváků / 125 kin
Třetí víkend v českých kinech a prozatím velmi solidní čísla generuje v rámci tržeb a návštěvnosti koprodukční Šarlatán pojednávající o kontroverzním bylinkáři a diagnostikovi Janu Mikoláškovi. Snímek s Ivanem Trojanem v hlavní roli má prozatím na kontě téměř 170 tisíc diváků a 25 milionů korun. To z něj činí druhý nejúspěšnější tuzemský snímek pokoronavirové éry, hned za 3Bobulemi (36 milionů korun, 255 tisíc diváků).

2. TENET (USA, Velká Británie)
Tenet: 2. trailer | Warner Bros.
Tržby 3 miliony 770 tisíc KČ / návštěvnost 21.635 diváků / 144 kin
Na druhé místo klesl Tenet Christophera Nolana, ambiciózní sci-fi detektivka pro 21. století, která rozpoutává poměrně emotivní a rozporuplné diskuse. Na diváky by Šarlatánovi o 4 podlehla, Unie filmových distributorů nicméně zohledňuje tržby, a v tomto případě měl Tenet o 391 tisíc korun navrch. Za necelé dva týdny od premiéry má na kontě 89 tisíc platících a necelých 20 milionů korun v rámci tržeb. Čekalo se o dost víc. Celosvětově Tenet drží 146 milionů dolarů při odhadovaném rozpočtu 200 mega. Vzhledem k aktuální situaci to není zdaleka tak špatné.

1. AFTER: PŘIZNÁNÍ (USA)
After: Přiznání
Tržby 7 milionů 206 tisíc KČ / návštěvnost 47.553 diváků / 132 kin
Teenagerky a teenageři se vrátili zpátky do měst a díky jejich zájmu se na vrchol žebříčku dostalo pokračování romantického dramatu After: Přiznání. Solidně si před rokem a půl v kinech vedl i první film, ale tentokrát Přiznání svou konkurenci doslova deklasovalo. Vztahy zkrátka vždycky hrály prim. A hrát budou. Což je vlastně poměrně pozitivní zpráva.
Ondřej Neff
Králové videa | Festival otrlého diváka
Tou horší je premiérové umístění dokumentární filmo Králové videa, který poukazuje na fenomén VéHáeSek a rychlodabingu z 80. a 90. let minulého století. Recenzenty adorovaná střihová komedie s nádechem retro nostalgie skončila až na 19. příčce. Snímek byl nicméně nasazen v pouhých 13 kinech, přišlo na něj 263 diváků a tržby činily 35 tisíc korun. Zalekli se menší kinaři specifického titulu? Může se příští týdny objevit ve více sálech a nabýt na komerčním významu? Rozhodně bych to Králům videa, všem tvůrcům, protagonistům a distributorovi přál.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku