Režisér Guy Ritchie udělal z drsňáckého frajera Jasona Stathama prvoligovou filmovou hvězdu. Nyní budou společně zachraňovat svět

Režisér Guy Ritchie udělal z drsňáckého frajera Jasona Stathama prvoligovou filmovou hvězdu. Nyní budou společně zachraňovat svět
Podfu(c)k (2000) | Columbia TriStar
Nebýt Guye Ritchieho, z drsňáckého frajera Jasona Stathama by se možná nikdy nestala prvoligová filmová hvězda, jakou je už skoro 20 let. Většina lidí ho má dlouhodobě spjatého s filmy jako jsou série Kurýr či Rychle a zběsile, kde obvykle představuje stylově pojaté neporazitelné akční hrdiny. Rozjezd jeho filmové kariéry je však úzce spjat s prvními (a dosud nejlepšími) filmy kultovního ostrovního autora, konkrétně se Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)k, v nichž se objevil v jedné z hlavních rolí (posléze spolu natočili ještě rozporuplnou krimi Revolver). Jakožto fanouška obou zmíněných borců mám proto velkou radost, že spolu aktuálně chystají další projekt. Vlastně hned dva!
Jason Statham, Brad Pitt
Podfu(c)k
První, thriller Rozhněvaný muž, jenž je nyní už v postprodukci, by měl dorazit do kin někdy během příštího roku. Už teď však plánují špionážní thriller Five Eyes, v němž si Statham zahraje agenta, který je najat mezinárodní špiónskou orginazací (viz název), aby zabránil prodeji smrtelně nebezpečné nové zbraňové technologie. Natáčení filmu by mělo začít ještě tento rok.
Ritchie si se Stathamem zjevně stále skvěle rozumí a dle zápletky to vypadá, že by možná rádi stvořili další konkurenci agentu 007, jehož letos naposledy ztvární Daniel Craig v netrpělivě očekávaném Není čas zemřít. Snad tedy bude mít Ritchie po skvělých letošních Gentlemanech šťastnou ruku i v obou svých "stathamovských" novinkách.
Jason Flemyng, Jason Statham, Dexter Fletcher
Jason Statham