Premiéry v kinech: Disney křísí legendu o bájné čínské bojovnici a králové videa oprašují "pravěké" VéHáeSky

Premiéry v kinech: Disney křísí legendu o bájné čínské bojovnici a králové videa oprašují "pravěké" VéHáeSky
Králové videa | Film Europe
MULAN (režie: Niki Caro)
Mulan
Nejočekávanější premiéra s datem září 2020 vstoupí do kin netradičně až v pátek 4. 9., tedy zítra. Disneyho další hraná předělávka animované klasiky pojednává o legendární bojovnici Mulan (Yifei Liu), která se vydává za muže, aby mohla vstoupit do armády a bránit říši proti nájezdům nepřátel. Studio, distributoři a kinaři si od filmu slibují nemalé zisky, otázkou nicméně zůstává, kdo se na snímek vypraví. Číňané, kterých se téma týká, pochopitelně. U nás? Teenagerky školou povinné? Nejspíš právě ony. Recenzi snímku Mulan najdete na stránkách Kinoboxu dnes v 18:00.

AFTER: PŘIZNÁNÍ (režie: Roger Kumble)
After: Přiznání
Po Polibku následuje Přiznání a spolu s ním druhý film inspirovaný stejnojmenným bestsellerem Anny Todd. Tak trochu Padesát odstínů temnoty pro teenagery sleduje dívku Tessu (Josephine Langford), která stále touží po lásce, ale už se sebou nenechá - lidově řečeno - tolik "vorat". Na scéně se objevuje nový mladík a spolu s ním otázka, proč si to všechno od Hardina (Hero Fiennes-Tiffin) nechává líbit. Mohlo by to být poučné.

KRÁLOVÉ VIDEA (režie: Lukáš Bulava)
Králové videa
Guilty pleasure pro ty, co vyrůstali v 80./90. letech spolu s pirátskými verzemi VHS filmů doplněných českým rychlodabingem. Fanouškové fanouškům servírují ohlédnutí za fenoménem a dobou, do které bychom se asi neradi natrvalo vrátili, ale máme ji zasutou v paměti, buňkách a estetickém nastavení. Jenom dobře za každý takový upřímný příspěvek, na kterém je znát, že vznikal s láskou a nadšením. Recenze Králů videa najdete zde. Prozatím 74 procent.

LONI V MARIENBADU (režie: Alain Resnais)
Loni v Marienbadu
A závěrem restaurovaná verze klasiky Alaina Resnaise, která si nebývalým způsobem hraje s divákem jako kočka s myší. "V honosném barokním hotelu muž přichází na setkání se ženou, které jí přislíbil před rokem. Žena si na slíbenou schůzku nevzpomíná. Muž se ji tedy snaží znovu dobýt v labyrintu z mramoru a zlata, v němž se jakoby zastavil čas." Pokud jste neviděli, vřele doporučujeme.

Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.

Obrázek článku