Šokující smrt hereckého představitele Black Panthera. Co stálo za skonem Chadwicka Bosemana?

Šokující smrt hereckého představitele Black Panthera. Co stálo za skonem Chadwicka Bosemana?
Black Panther (2018) | Marvel Studios
Chadwick Boseman, charismatický černošský herec známý především jako představitel komiksového Black Panthera, zemřel 28. srpna 2020 v Los Angeles ve věku 43 let. Příčinou byla rakovina tlustého střeva, s níž populární herec bojoval čtyři roky. Boseman své problémy s nemocí nezveřejňoval a tajil i své lékařské procedury během natáčení filmů, v nichž účinkoval. O to větším šokem byla tato smutná událost pro celý, nejen filmový, svět. Herec zemřel ve svém domě, v kruhu své rodiny.
Chadwick Boseman
Black Panther (2018) | če
Rodák z Jižní Karolíny se objevil v několika známých seriálech jako například Pohotovost, Castle na zabití či Odložené případy. Filmově debutoval v dramatu Garyho Fledera Expres, v němž ztvárnil postavu fotbalisty Floyda Littlea. Stěžejní se pro něj stala role slavného soulového zpěváka Jamese Browna ve snímku Get On Up - Příběh Jamese Browna.
Chadwick Boseman
Chadwick Boseman
Největší slávu a úspěch mu přinesla úloha krále smyšlené africké země Wakandy a současně superhrdiny Black Panthera. Ten se poprvé objevil ve filmu Captain America: Občanská válka. Poté následoval jeho sólový film, který celosvětově vydělal přes miliardu dolarů. Svou nejslavnější roli si zopakoval i v následujících megahitech Avengers: Infinity War a Endgame. Za poslední rok se ještě objevil například v povedeném krimi thrilleru 21 Bridges či válečném dramatu Spikea Lee Bratrstvo pěti.
Chadwick Boseman
Chadwick Boseman | Warner Bros.