Trailer: Batman s hvězdou Twilight ságy dává atmosférou vzpomenout na famózního loňského Jokera

Trailer: Batman s hvězdou Twilight ságy dává atmosférou vzpomenout na famózního loňského Jokera
The Batman (2021) | Warner Bros.
Když vyšel Joker, nebylo jisté, jak přesně zapadne do současné vlny DC filmů. Nakonec se ukázalo, že snímek existuje ve vlastním filmovém vesmíru, který se nesnaží vázat na žádný dosud existující kánon. Batman půjde evidentně, soudě dle atmosférického prvního traileru, v Jokerových stopách:
The Batman | Warner Bros.
Tedy žádné odkazy na dosud natočené DC filmy, ale samostatný kousek, vyprávějící známý příběh osobitým způsobem. Bude se nějak vázat alespoň na samotného Jokera? Tahle možnost se nabízí. Ostatně by dávalo smysl, kdyby se v DC pokusili sestavit eRkovou sérii, která půjde dramatičtější cestou. Upoutávka každopádně působí senzačně. Temně, nekompromisně, bez zbytečných pozlátek, zato pěkně úderně (to, jak se Batman "utrhne" na jednoho z lupičů, je v rámci jeho dosavadního vykreslení něco nevídaného).
To jediné, co mi osobně nesedí, je stylizace Pattinsona, respektive vlasy Bruce Waynea, který vypadá spíš jako hrdina tragické Vrány než strážce Gothamu. Ale zbytek? Jednoznačná paráda. Na premiéru si každopádně ještě dlouho počkáme. Snímek vstoupí do kin až 30. září příštího roku.
The Batman
The Batman