Rachel Weisz si zahraje femme fatale v seriálové verzi tajuplného thrilleru o dvou gynekolozích a ženě s neobvyklými zdravotními problémy

Rachel Weisz si zahraje femme fatale v seriálové verzi tajuplného thrilleru o dvou gynekolozích a ženě s neobvyklými zdravotními problémy
Příliš dokonalá podoba | Universal Pictures
Navíc půjde o projekt, který může vzbudit poměrně velkou vlnu pozornosti. Základem pro seriál se totiž stane snímek Davida Cronenberga Příliš dokonalá podoba z roku 1988. V hlavní roli dvojčat se tehdy předvedl vynikající Jeremy Irons a ačkoliv byl snímek provázen řadou problémů, sklidil u publika i kritiky slušný ohlas. Jeho premiéra proběhla na Filmovém festivalu v Torontu a podle hlasování na téže události patří mezi 10 nejlepších kanadských filmů historie (diváci hlasovali opakovaně v letech 1994, 2004 a 2015).
Geneviève Bujold, Jeremy Irons
Příliš dokonalá podoba | Morgan Creek Productions
Oficiální text distributora filmu uvádí toto: Bratři Elliot a Beverly Mantleovi jsou nejen jednovaječná dvojčata, ale navíc se oba živí jako gynekologové a jejich životy spojují stejné ženy. Sukničkář Elliot totiž vždy každou po čase přenechá svému nesmělému bratrovi Beverlymu. Ten se jednou do takto získané ženy skutečně zamiluje a pro všechny postavy destruktivní série emocionálně vypjatých situací nastane ve chvíli, když zrovna ta podvod obou bratrů odhalí. Příliš dokonalá podoba však nevypráví pouze o zničujících vztazích hrdinů. A to především proto, že je pod ní podepsaný slavný kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí). Do tajuplného thrilleru o dvou gynekolozích a ženě s neobvyklými zdravotními problémy se promítly i mnohé z jeho fascinací lidskou tělesností a kovovými chirurgickými nástroji. V hlavní dvojroli mnohými cenami ověnčeného podmanivého snímku výjimečného režiséra se představil strhující Jeremy Irons.
Scénáře k plánovanému seriálu se ujme Alice Birch. Na další informace je příliš brzy, ale zajímavé bude jistě obsazení dvojčat i to, kdy by se mohla Příliš dokonalá podoba dočkat premiéry.