Maximální riziko: Fanoušci Jean-Claude Van Dammea dostanou sběratelskou edici

Maximální riziko: Fanoušci Jean-Claude Van Dammea dostanou sběratelskou edici
Maximální riziko | 1996 Columbia Pictures Industries
Jde totiž o německou edici a do kin našich sousedů putovalo Maximální riziko o 20 vteřin kratší, aby na něj mohli mladší diváci. Uncut verze proto bude s největší pravděpodobností filmem, který jsme v českých kinech viděli.
Maximální riziko
Pro ty z vás, kdo neměl to štěstí - v Maximálním riziku hraje Van Damme poldu Alaina Moreaua, který zjistí, že měl dvojče (přirozeně) a ke své smůle se to dozví až ve chvíli, kdy je po smrti. Alain se tak vydá po stopě lidí, kteří mu zabili bratra, jehož nikdy nepoznal. A celé je to vesměs klasické béčko, jaká Van Damme tehdy točil, ale tohle má o něco méně připitomělý scénář a může se pochlubit solidní režií v podání Ringo Lama (Vězení v plamenech, Full Contact), který patřil svého času mezi elitu hongkongské akční školy.
V sousedním Německu se již nějakou dobu věnují edicím, který oslavují éru devadesátek. Se soškou tam například vyšly filmy Expendables nebo Pevnost strachu (obojím se můžete pokochat v galerii) a v listopadu do téhle skupinky přibude speciálka Maximálního rizika. Vypadat bude následovně:
maximalni-riziko-fanousci-jean-claude-van-dammea-dostanou-sberatelskou-edici
maximalni-riziko-fanousci-jean-claude-van-dammea-dostanou-sberatelskou-edici-1
Netřeba si nic nalhávat, soška je mizerná a na internetu fanoušci pobaveně řeší, koho jim postavička připomíná víc (a ani jednou to není Van Damme). Pokud jste ale, podobně jako já, fanda oldschoolové akce, možná neodoláte.
Edice vyjde 19. listopadu a to za cenu 129,99 euro (cca 3400 korun) a nabídne vyjma filmu a sošky i mediabook. Objednávat můžete zde.
Maximální riziko
Maximální riziko