TOP kina ČR: Tak to je pohoda! Půl milionu diváků pro sexuální predátory

TOP kina ČR: Tak to je pohoda! Půl milionu diváků pro sexuální predátory
Režisér Vít Klusák a protagonistky dokumentu V síti | Aerofilms
5. V SÍTI 18+ (země vzniku: Česká republika)
V síti | Aerofilms
Tržby 651 tisíc KČ / návštěvnost 4.035 diváků / 56 kin
Třetí filmová verze dokumentu V síti na páté příčce. Pět týdnů od premiéry má na kontě přes 59 tisíc diváků a i díky tomu vidělo všechny tři "predátorské" snímky už přes půl milionu platících! Což je nejen historický rekord v rámci tuzemských (i zahraničních) dokumentárních filmů uvedených v českých kinech, ale prozatím i dlouhodobě nejúspěšnější titul roku 2020 v našich kinech vůbec. Aktuální merchandising to nicméně poněkud kalí. Nebo jsem úplně mimo a jako otec 12leté dcery nevím, co je to humor?

4. DÉMON ZATRACENÍ (USA)
Démon zatracení
Tržby 820 tisíc KČ / návštěvnost 5.031 diváků / 54 kin
Hororově laděný Démon zatracení se mezi pěticí nejnavštěvovanějších titulů drží druhý víkend v řadě. V rámci žánru se na žebříčku Top 20 pohybuje sám a za necelé dva týdny od premiéry má na kontě lehce přes 21 tisíc diváků. Tržby činí 3 miliony 300 tisíc korun.

3. HAVEL (Česká republika)
Havel
Tržby 1 milion 592 tisíc KČ / návštěvnost 10.036 diváků / 102 kin
Zájem upadá i o životopisný snímek Havel pojednávající o disidentských rocích našeho prvního porevolučního prezidenta. Celkově má druhý celovečerák Slávka Horáka (Domácí péče) na kontě 89 tisíc diváků a 13 milionů korun v rámci tržeb.

2. 3BOBULE (Česká republika)
3Bobule
Tržby 1 milion 774 tisíc KČ / návštěvnost 15.125 diváků / 142 kin
V rámci pokoronavirových premiér je jednoznačným tahákem kin komedie z moravských vinic 3Bobule. "Staří" známí jsou zpátky a za šest týdnů od premiéry na ně přišlo téměř 180 tisíc diváků. Tržby činily 27 milionů korun. Souboj s dokumentem V síti hraje pro dvojici dokumentaristů, bylo by nicméně zajímavé sledovat souboj, "kdyby" žádný koronavirus neproběhl a 3Bobule měly v březnu standardní premiéru, tak, jak bylo původně plánováno.

1. TROLLOVÉ: SVĚTOVÉ TURNÉ (USA)
Trollové: Světové turné | CinemArt
Tržby 1 milion 997 tisíc KČ / návštěvnost 14.536 diváků / 158 kin
V rámci statistik Unie filmových distributorů zohledňuje tržby nad návštěvností, tudíž se na vrchol žebříčků dostal animovaný film Trollové: Světové turné. Druhý snímek populární série uspěl již v době koronakrize na VOD platformách, dokonce tak, že se stal vůbec nejsledovanějším v rámci streamovaných filmů v historii. Výše uvedený počet diváků a tržby z českých kin proto vypadají spíš úsměvně.
Liam Neeson
Vzpomínky na Itálii | Lionsgate
V rámci dvacítky nejnavštěvovanějších víkendových snímků přišlo do všech tuzemských kin pouze necelých 80 tisíc diváků. Novinky s Liamem Neesonem (Vzpomínky na Itálii, 9. místo za 389 tisíc korun a 2.596 diváků) a Jessicou Chastain (AVA: Bez soucitu, 7. místo, 435 tisíc korun a 2.675 diváků) na tom ale byly ještě o poznání hůř.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku