Premiéry v kinech: Už se třesou na vaši návštěvu!

Premiéry v kinech: Už se třesou na vaši návštěvu!
Trollové: Světové turné | Universal Pictures / detail plakátu
TROLLOVÉ: SVĚTOVÉ TURNÉ (režie: Walt Dohrn, David Smith)
Trollové: Světové turné | CinemArt
Animovaní Trollové se v roce 2016 postarali o velmi solidní animovanou retro jízdu, během níž se v kinech nenudil ani dospělý doprovod natěšených dítek. Odrazilo se to i na tržbách (346 milionů dolarů celosvětově), tudíž bylo jasné, že dojde na volné pokračování. Světové turné nyní míří do českých kin a zdobí ho pověst nejvýdělečnějšího filmu v rámci VOD uvedení vůbec. Studio Universal Pictures se totiž během koronakrize rozhodlo pro neobvyklý krok, nenasadit snímek do kin, ale poslat diváky rovnou k televizním, laptopovým či mobilním (tam bych byl opatrný) obrazovkám.
Tentokrát se divák ocitne v zajetí hudby a klání vyznavačů jednotlivých stylů jako jsou pop, techno, country, rock či metal. Ideální letní zábavná oddechovka pro děti i jejich rodiče, pro vyznavače hudby to bude platit dvojnásobně. Recenze snímku si přečtete zde.

AVA: BEZ SOUCITU (režie: Tate Taylor)
AVA: Bez soucitu
Jessica Chastain (To Kapitola 2, Interstellar) v roli nájemné vražedkyně, která se ocitne v potížích. Bylo to tu již několikrát a s největší pravděpodobností i v lepším podání. AVA: Bez soucitu láká na hvězdné herecké obsazení (kromě Chastain se ve filmu představí John Malkovich nebo Colin Farrell), sexy herečku, akci a zajímavé kulisy. Režíruje Tate Taylor, autor oscarového Černobílého světa (2011) a Dívky ve vlaku (2016). I tohle uvedení v rámci "okurkové" sezóny vlastně potěší. Recenze snímku si přečtete zde.

VZPOMÍNKY NA ITÁLII (režie: James D'Arcy)
Vzpomínky na Itálii
Pamatujete na Dobrý ročník (2006), ve kterém si Ridley Scott odskočil na francouzské vinice? Nyní tu máme něco obdobného. Liam Neeson a jeho syn Micheál Richardson se v romantickém komediálním dramatu vydávají do italského Toskánska, aby prodali starý rodinný dům. Doženou je však vzpomínky, letní slunce, italské víno a kuchyně a v neposlední řadě též jedna krásná majitelka restaurace. Liam Neeson dokládá, že není jen oním běžcem-mstitelem se zbraní, ale též nebývale emotivním hercem. Na tenhle film se nejedné ženě jistě podaří nenásilně "dotáhnout" svůj mužský protějšek. Recenze Vzpomínek na Itálii si přečtete zde.

KRYCÍ JMÉNO LEV (režie: Ludovic Colbeau-Justin)
Krycí jméno Lev
Do českých kin míří další komedie od francouzských tvůrců. Krycí jméno Lev pojednává o psychiatru Romainovi (Philippe Katerine) a jeho pacientovi (Dany Boon), který o sobě tvrdí, že je mezinárodním agentem s krycím jménem Lev. To, že "Lev" nemluví jen tak do větro, Romainovi dojde poté, když mu přímo před jeho očima unesou snoubenku. Zběsilá akční jízda směřující k záchraně milované přítelkyně může začít.

SLADKÝ KONEC DNE (režie: Jacek Borcuch)
Sladký konec dne
Svět výsostných intelektuálních myšlenek a evropské každodennosti řeší koprodukční drama Sladký konec dne. Snímek pojednává o židovské spisovatelce, držitelce Nobelovy ceny za literaturu, která na italském venkově podlehne šarmantnímu mladíkovi a po bombovém útoku v Římě se slavné Nobelovy ceny vzdá. Těžké téma by dle recenzentů spíš než filmová plátna sneslo knižní podobu.

ZTRACENÝ BŘEH (režie: Jiří Zykmund)
Ztracený břeh
A na závěr jeden tuzemský snímek, dokumentární film situovaný do prostředí jihomoravského vodního díla Nové Mlýny, kde si skupina rekreantů zařídila svůj mikrosvět. Úřední šiml je však neúprosný a z místa jsou postupně vykázáni. Jak se s tím lidé vypořádávají? Nostalgie a vzpomínky jsou jen některé z emocí, které vás při sledování Ztraceného břehu pohltí.

Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.

Obrázek článku
Poznáte oblíbené filmy po přečtení jedné věty?