Filmové drama připomene výjimečné ženy bojující proti nacismu

Filmové drama připomene výjimečné ženy bojující proti nacismu
Liberté: A Call to Spy | IFC Films / trailer
A Call to Spy
O čem to je: Historické drama scenáristky, producentky a herečky Sarah Megan Thomas a režisérky a producentky Lydie Dean Pilcher (Darjeeling s ručením omezeným) se inspirovalo skutečným příběhem trojice žen, které za 2. světové války spolupracovaly jako špiónky s Churchillovou tajnou armádou. V hlavních rolích se představí Sarah Megan Thomas (Dívka v parku), Radhika Apte (Svatební host, Ghoul) a Stana Katic (Castle na zabití, Nezvěstná).
Na začátku 2. světové války zřídil Winston Churchill britskou špionážní agenturu, která se specializovala na rekrutování žen. Měly na starosti provádět sabotáže a vytvářet odpor proti nacistům na evropském území. "Šéfovala" jim Vera Atkins (ve filmu Stana Katic), která do služeb povolala dvě dost nepravděpodobné adeptky - Američanku s dřevěnou novou Virginii Hall (v podání Sarah Megan Thomas) a muslimskou pacifistku Noor Inayat Khan (Radhiky Apte). Za úkol měly nahlodat nacistický režim, který uchvátil Francii.
Světová premiéra snímku Liberté: A Call to Spy se uskutečnila již v červnu loňského roku v Edinburghu, od té doby má na kontě řadu festivalových ocenění a na VOD platformy a do vybraných severomaerických kin zamíří letos 2. října 2020.
cb0aee21
Stana Katic
Vaše hvězda nemá tvář! Poznáte film?