TOP kina ČR: Sexuální predátoři jsou blízko těžko uvěřitelnému rekordu

TOP kina ČR: Sexuální predátoři jsou blízko těžko uvěřitelnému rekordu
V síti | HYPERMARKET FILM s.r.o.
5. V SÍTI 18+ (země vzniku: Česká republika)
V síti | Aerofilms
Tržby 795 tisíc KČ / návštěvnost 4.907 diváků / 63 kin
Třetí verze dokumentárního filmu věnujícímu se sexuálním predátorům na českém internetu tentokrát sice skončila až na pátém místě, tvůrci si nicméně mohou i přes koronavirus, který jejich "spanilou jízdu" statistikami tržeb a návštěvnosti výrazně zpomalil, blahopřát. Všechny tři verze dokumentu totiž velmi brzy (zřejmě už po následujícím víkendu) zdolají bájnou metu 500 tisíc diváků, momentálně mají na kontě 497.919 platících. Když k tomu dodáme, že se jedná o dokument, jde o dosud nebývalý úkaz, který by někdy příště mohl pokořit... asi nejspíš zase pouze režisér a producent Vít Klusák. Na výběr třaskavých a tudíž i společensky vyhledávaných témat musí mít něco jako vnitřní radar.

4. SCOOB! (USA)
Scoob!
Tržby 950 tisíc KČ / návštěvnost 6.568 diváků / 98 kin
Třetí víkend v českých kinech, tentokrát čtvrtá příčka a pokles zájmu o 38 procent v případě prvního animovaného celovečeráku se Scooby-Dooem. Za necelý tři týdny od uvedení mají tihle hledači záhad na kontě přes 51 tisíc diváků a 7,5 milionů korun v rámci tržeb.

3. DÉMON ZATRACENÍ (USA)
Démon zatracení
Tržby 1 milion 373 tisíc KČ / návštěvnost 8.618 diváků / 82 kin
Nejvýše umístěnou novinkou v rámci čtvrtečních premiér je horor s nádechem teenagerského filmu Démon zatracení. Čeští recenzenti píší, že se není za co stydět, na druhou stranu z toho žádné přelomové dílo v rámci hororového žánru také nekouká.

2. 3BOBULE (Česká republika)
3Bobule
Tržby 1 milion 611 tisíc KČ / návštěvnost 12.853 diváků / 130 kin
Divácky nejnavštěvovanější titul pokoronavirové doby? S přehledem komedie 3Bobule a návrat Kryštofa Hádka, Terezy Ramby a dalších "hrdinů" z moravských vinic. Za necelý měsíc a půl na snímek vyrazilo téměř 180 tisíc diváků, kteří v kinech nechali 27 milionů korun. Na podobný úspěch, jakého dosáhl dokument V síti, to ani zdaleka nevypadá, když si ale uvědomíme, že lidé se do kina stále zdráhají chodit, jde ve výsledku o solidní výsledek.

1. HAVEL (Česká republika)
Havel
Tržby 2 miliony 369 tisíc KČ / návštěvnost 15.000 diváků / 126 kin
Stejně jako minule skončil i tentokrát na nejvyšší příčce Havel režiséra a scenáristy Slávka Horáka. Oproti předchozímu, premiérovému víkendu nicméně přišel o více než polovinu diváků, takže se nedá počítat s tím, že by v rámci celkové návštěvnosti a tržeb zahýbal výsledným žebříčkem za rok 2020. Prozatím má na kontě 64 tisíc diváků a téměř 10 milionů korun.
Nejvýdělečnější snímek ve virtuálním světě aneb Trollové 2 lámou rekordy
VOD20. 4. 2020
Nejvýdělečnější snímek ve virtuálním světě aneb Trollové 2 lámou rekordy
Na nejnavštěvovanější dvacítku filmů žebříčku Top 20 přišlo o uplynuvším víkendu cca 80 tisíc diváků. Stále chybějí lákadla, která by přitáhla "davy" (ne, artové filmy evropské provenience na to vážně nemají). Uvidíme, jak si povedou počínaje tímto čtvrtkem Trollové na Světovém turné. V době koronakrize se totiž v rámci VOD uvedení staly nevídaným hitem. Jak to bude v rámci klasických kamenných kin na území České republiky? Dočtete se na Kinoboxu za týden.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku

Poznáte herce jen podle jejich očí?