Byl brutálně zavražděn po boku Sharon Tate a pohříchu se na něj zapomnělo. Vlivný stylista a přítel hereckých hvězd v novém dokumentu

Byl brutálně zavražděn po boku Sharon Tate a pohříchu se na něj zapomnělo. Vlivný stylista a přítel hereckých hvězd v novém dokumentu
Sharon Tate a Jay Sebring | Shout! Factory

Trailer:

Jay Sebring....Cutting to the Truth
Sebringovi nyní tvůrci věnovali dokumentární film složený z archivních záběrů a interview s pamětníky zašlé slávy Hollywoodu. Autoři dokumentu Jay Sebring... Cutting to the Truth představí polozapomenutou hollywoodskou ikonu od jejích začátků až po zářný vrchol, který zhatilo řádění sekty kolem Charlese Mansona.
Sebring byl kadeřníkem a stylistou, který v Hollywoodu ustanovil trendy pro muže (otevřel zde například vůbec první salón pro pány věnující se úpravě vlasů). Sjížděli se za ním z celé země například zpěvák Frank Sinatra, herec Steve McQueen, frontman skupiny The Doors Jim Morrison (Sebring se postaral o jeho ikonickou havraní kštici zdobící nejeden dobový plakát The Doors), Bruce Lee (Sebring mu de facto otevřel dveře do filmového světa) a další.
Jay Sebring byl někdejším přítelem další hvězdy šedesátých let, herečky Sharon Tate. Ačkoliv Sharon po rozchodu žila s režisérem Romanem Polanskim, blízké přátelství se Sebringem trvalo až do nejtěžších krutých okamžiků, kdy spolu s dalšími známými zemřeli po útoku fanatiků ze sekty The Family 9. srpna roku 1969.
Jay Sebring
Jay Sebring
Režisérem snímku Jay Sebring... Cutting to the Truth je Sebringův synovec, herec Anthony DiMaria (Café Society, Oko bere), který sběru informací a materiálu věnoval 12 let života. V dokumentu se objeví a svým pohledem na věc přispějí napřáklad herec, producent a režisér Dennis Hopper, herečka a dcera Franka Sinatry Nancy Sinatra, režisér a cinefil Quentin Tarantino, herec a hudebník Paul Anka nebo Linda Lee, vdova Bruce Leeho.
Dokumentární film uvede společnost Shout! Factory prvně 22. září 2020 na VOD platformách (Apple TV, Amazon, Vudu, Google Play, Xbox, Hoopla, Fandango Now, Verizon, DirecTV, Comcast Xfinity, Spectrum, Cox, Charter a AT&T U-verse).
Sharon Tate, Jay Sebring
Jay Sebring

Filmové remaky, které překonaly originál