Šikana brutálnější než ta na škole v novém českém filmu

Šikana brutálnější než ta na škole v novém českém filmu
Smečka | BontonFilm
Smečka
Smečka | BontonFilm
Ústřední postavou Smečky je 16letý David (Tomáš Dalecký), hokejový brankář, který se ocitá v novém školním a sportovním prostředí. Dokáže si vybojovat své nezpochybnitelné místo v atmosféře, kde platí výhradně právo silnějšího?
Smečka je celovečerním hraným debutem režiséra Tomáše Polenského, který absolvoval Vyšší odbornou školu filmovou ve Zlíně a pražskou FAMU.Navíc se hokeji nějakou dobu aktivně věnoval. „Podle výzkumů se téměř každé páté dítě stává obětí šikany. O šikaně se obvykle hovoří pouze v souvislosti se školstvím. Ze své zkušenosti však vím, že mládežnické sportovní kolektivy jsou jí plné, a často je mnohem brutálnější než šikana na školách,“ vysvětluje Polenský.

Smečka: Trailer

Smečka
"Dlouho jsme si mysleli, že role Davida je zakletá – jednak proto, že se dlouho nedařilo najít správného herce - jeden kandidát to po několika schůzkách s režisérem vzdal pro celkovou velkou náročnost role, s dalšími se Tomáš Polenský rozloučil sám během hereckých zkoušek - a pak také proto, že se David zranil hned během svého prvního natáčecího dne. Naštěstí Tomáš Dalecký i přes zranění v natáčení statečně hned druhý den pokračoval," dodávají producenti Julietta Sichel a Jan Froněk (8 hlav šílenství).
Kromě představitele hlavní role Tomáše Daleckého (Uzly a pomeranče) se v dalších úlohách představí Anastásia Chocholatá (Skvrna, Zakleté pírko) coby Davidova filmová přítelkyně, Tomáš Mrvík (Všechno bude), Jiří Vyorálek (České století) jako Davidův otec, Vlastina Kounická Svátková (Můj příběh, Gangster Ka) v roli matky, Patrik Děrgel (Hořící keř, DONT STOP) a další.
Film Smečka, který bude mít v českých kinech premiéru 8. října 2020, vznikl v česko-slovensko-lotyšské koprodukci.
Smečka
Smečka