Patřili k sobě a přesto to nedopadlo. Proč spolu milované seriálové páry nakonec neskončily?

Patřili k sobě a přesto to nedopadlo. Proč spolu milované seriálové páry nakonec neskončily?
Ally McBealová | 20th Century Fox Television

Andy a Haley (Taková moderní rodinka)

tema-patrili-k-sobe-a-presto-to-nedopadlo-proc-spolu-milovane-serialove-pary-nakonec-neskoncily-2
Taková moderní rodinka | Twentieth Century Fox
Andy Bailey v podání Adama DeVinea se měl objevit v pouhých třech epizodách, jenže zafungovala chemie mezi ním a Sarah Hyland (představitelkou Haley) a scenáristé s tím okamžitě začali pracovat. Fungovalo to natolik dobře, že se stal Andy miláčkem všech. Diváci, autoři seriálu, i sama Hyland byli pro to, aby ti dva tvořili pár až do konce. Jenže kariéra DeVinea v té době nabírala na síle a když ho tvůrci chtěli angažovat do seriálu napevno, DeVine zkrátka nebyl dostupný. Z toho důvodu nakonec skončila Haley s Dylanem, i když se vyvinulo hodně úsilí, aby to byl Andy.

Ally a Larry (Ally McBealová)

tema-patrili-k-sobe-a-presto-to-nedopadlo-proc-spolu-milovane-serialove-pary-nakonec-neskoncily
Ally McBealová | 20th Century Fox Television
Ally McBealová byla miláček davů, v třetí sérii přesto začala sledovanost padat. Tvůrci proto vsadili na divokou kartu v podání Roberta Downeyho Jr. jako pana pravého s tím, že se ti dva na konci série vezmou. A zafungovalo to. Čísla letěla nahoru a Larry s Allym si diváci zamilovali. Jenže Downey se v té době stále ještě potýkal s drogovou závislostí. A jednou z podmínek televize pro jeho účinkování bylo, že zůstane čistý. Když byl Downey znovu kvůli drogám zatčen, dostal o pouhé čtyři hodiny později padáka. Ironií osudu je, že navzdory tomu se poslední díl čtvrté série stále jmenuje Svatba.

Sam a Diane (Na zdraví)

tema-patrili-k-sobe-a-presto-to-nedopadlo-proc-spolu-milovane-serialove-pary-nakonec-neskoncily-4
Na zdraví | NBC
Osmdesátky byly bohaté na televizní dvojice postavené na frázi "protiklady se přitahují", přičemž Sam s Diane patřili k těm nejvýraznějším. Sitcom Na zdraví byl navíc na jejich špičkování do velké míry postavený. Bylo proto dost překvapivé, když Diane po páté sérii show opustila. Šlo o rozhodnutí Shelley Long, která měla smlouvu na pět sérií a vždy počítala s tím, že seriál opustí, aby se mohla věnovat dalším projektům. Tvůrci pak postavu sice vrátili ve finále, ale ani tehdy to nevyšlo. Nutno podotknout, že fanoušci už na jejich "žili šťastně až do smrti" tolik netrvali, protože byli až příliš dlouho odloučení.

Hyde a Jackie (Zlatá sedmdesátá)

Zlatá sedmdesátá
Zlatá sedmdesátá | Carsey-Werner Distribution
Pravděpodobně nejpodivnější rozdělení milovaného páru v televizní historii. Tvůrci show si dali ohromnou práci s budováním vztahu Hydea a Jackie a navzdory tomu, že si postavy nemohly být vzdálenější, se povedlo vytvořit pár, který se dokonale doplňoval. A pak najednou přišel naprosto nepochopitelný (a navíc dost násilně šroubovaný) rozchod v úvodu poslední série. A aby to autoři opravdu dorazili, udělali z osudové lásky pro Jackie výstředního Feze (což je prostě největší bizár, s jakým kdo mohl přijít). Traduje se, že osmá série dostala nové scenáristy, kteří vztah Hydea a Jackie nesnášeli a proto došlo na ono absurdní střídání. Ať už je pravda jakákoli, tímhle krokem bylo zničeno i to málo dobrého, co v seriálu mohlo po odchodu dvou hlavních hvězd (Ashtona Kutchera a Tophera Grace) zůstat.

Joey a Phoebe (Přátelé)

tema-patrili-k-sobe-a-presto-to-nedopadlo-proc-spolu-milovane-serialove-pary-nakonec-neskoncily-3
Přátelé | NBC
Tihle dva spolu oficiálně nikdy nechodili, ale fanoušci tak nějak pořád počítali s tím, že Joey a Phoebe skončí spolu. Dokonce i jejich představitelé Matt LeBlanc a Lisa Kudrow to tak viděli a navrhovali scenáristům variantu, kdy by se odhalilo, že spolu během let měli romantické pletky. Autoři sitcomu to ale viděli jinak. Měli pocit, že by nebylo úplně nejšťastnější, kdyby na konci seriálu všechny hlavní postavy skončily spárované. V zásadě šlo o to, že šťastný konec nutně neznamená, že všichni mají partnera. Což lze chápat.

House a Cuddyová (Dr. House)

tema-patrili-k-sobe-a-presto-to-nedopadlo-proc-spolu-milovane-serialove-pary-nakonec-neskoncily-8
Dr. House | NBC
Když budeme realističtí, tihle dva by spolu rozhodně skončit ani neměli. Jejich vztah byl toxický od začátku a House je (přiznejme si to) maniak. Nicméně chemie herců byla fantastická a poté, co Cuddyová najednou zmizela, zůstala v seriálu velká a nikdy nevyplněná mezera. Důvod? Televize při plánování osmé série chystala škrty, představitelce Cuddyové Lise Edelstien došla při čekání trpělivost a tvůrce zaskočila rozhodnutím, že zkrátka nebude v show pokračovat. Z toho důvodu i jako jediná významná postava seriálu absentovala ve finále. Nutno dodat, že tenhle "rozchod" autoři seriálu ustáli. Přesto by fanoušci určitě ocenili nějaké pořádně rozloučení.

John a Lucy (Pohotovost)

tema-patrili-k-sobe-a-presto-to-nedopadlo-proc-spolu-milovane-serialove-pary-nakonec-neskoncily-1
Pohotovost | NBC
John Carter byl původně jen jedním z mnoha výrazných charakterů kultovní Pohotovosti, jeho představitel Noah Wyle byl ale natolik sympatický, že se postupem let v podstatě stal hlavním tahounem show. Když se v páté sérii přidala k obsazení Kellie Martin jako Lucy Knightová, okamžitě to mezi postavami správně zajiskřilo. Jako šok proto působil zvrat, při němž jsou obě postavy pobodány pacientem a Lucy následně umřela. Bylo to na přání samotné Martin, které krátce po připojení se k show umřela sestra a pro ni bylo následně obtížně pracovat v (leč fiktivním) prostředí nemocnice.

Carrie a Aidan (Sex ve městě)

tema-patrili-k-sobe-a-presto-to-nedopadlo-proc-spolu-milovane-serialove-pary-nakonec-neskoncily-9
Sex ve městě | HBO
V případě Sexu ve městě jsme všichni tak nějak tušili, že nakonec Carrie skončí s Panem Božským. Existuje nicméně nemálo fanoušků, kteří lobovali za Aidana (včetně mě). Důvod, proč to nevyšlo, je docela vtipný. Autorka předlohy Candace Bushnell vysvětlila, že hlavním důvodem byla její matka: "Moje máma vždy Aidana z nějakého důvodu nesnášela. Takže jsem prostě nemohla být v 'týmu Aidan'. Kdykoli jsem přijela domů navštívit rodiče, matka mi řekla 'Proč je s Aidanem a ne s Panem Božským? Musíš se Aidana zbavit.' Moje matka nikdy nevěřila, že je Aidan ten pravý pro Carrie a já jsem se cítila k jejímu postojí zavázána,' uvedla na adresu rozchodu Bushnell.
P.S. A pokud by někdo tápal - ano, všem těmhle párům jsem ukrutně fandil!