Netflix si objednal další zaklínačský seriál

Netflix si objednal další zaklínačský seriál
Zaklínač | Netflix
A stane se tak díky novému seriálu ze světa těchto slovnutných bojovníků s nestvůrami a nadpřirozenými bytostmi všech podob. Bude se jmenovat The Witcher: Blood Origin a půjde o tzv. spin-off o šesti dílech, který bude sloužit jako úvod do světa Zaklínačů.
Zde je oficiální popis přímo od Netflixu: "Uprostřed elfího světa, 1200 let před světem Zaklínače bude Blood Origin vyprávět příběh původu úplně prvního zaklínače a události, jež vedly ke konjunkci sfér - okamžiku, kdy se otevřela brána mezi paralelními světy a kdy se mohli různí tvorové přesouvat mezi světy a osidlovat je. Světy monster, elfů a lidí se tak staly jedním."
Výkonným producentem a vedoucím projektu je Declan de Barra, kterého jako výkonná producenta doplní vedoucí Zaklínače Lauren Schmidt Hissrich. Dobrou zprávou jistě je, že konzultantem i u tohoto počinu bude sám autor knižních předloh Andrzej Sapkowski.
Henry Cavill
Zaklínač | Netflix
"Jako celoživotní milovník fantasy jsem nadšený, že mohu vyprávět příběh The Witcher: Blood Origin," uvedl na adresu seriálu de Barra. "Od prvního dílu Zaklínače jsem se ptal, jak asi vypadal svět Elfů, než do něj lidé vstoupili. Během tak krátkého času bylo rázem všechno pryč a zbyly jen zlomky. The Witcher: Blood Origin bude vyprávět příběh elfí civilizace před tímto pádem, ale hlavně odhalí již zapomenutou historii úplně prvního Zaklínače."
Stejné nadšení s de Barrou sdílí i sama Hissrichová a sám Sapkowski. "Je úžasné, že svět zaklínačů, jak bylo v plánu od samého začátku roste. Doufám, že to přivede k mým knihám více fanoušků," dodal spisovatel a chytře si přihřál svou polívčičku. Když už jsme ale u toho, další díl knižního Zaklínače by nám určitě nevadil, že? Mohl by na něj Andrzej zapracovat. :-)
Natáčení seriálu bude probíhat ve Velké Británii, tvůrci ale musí zatím počkat, dokud se nedokončí natáčení druhé série Zaklínače, které v březnu přerušila pandemie koronaviru. Znovu by se kamery měly rozjet v srpnu s tím, že premiéra je očekávána v průběhu roku 2021. Až pak se začne pracovat na The Witcher: Blood Origin.