Odstartoval první online Comic-Con!

Odstartoval první online Comic-Con!
Prague Comic-Con 2020 | Foto Povolen
Každý den posloucháme nové zprávy, bohužel ale ne vždy ty dobré. To se ale netýká amerického Comic-Conu, jehož pořadatelé se letos rozhodli pro velkou změnu. Popkulturní fanoušci z celého světa se nemusejí sjíždět do centra města San Diega, ale stačí jim pouze nastartovat počítač a mít připojení k internetu.
odstartoval-prvni-online-comic-con-1
Prague Comic-Con 2020 | Foto Povolen
Comic-Con@Home se koná od 22. do 26. července a můžete ho navštívit i vy. Stačí si jen otevřít webové stránky a zakoupit si vstupenku na vůbec první online comic-con na světě. Pořadatelé si jako každý rok připravili zajímavé novinky ze světa filmů, komiksů nebo her. Čeká vás také spousta workshopů, soutěží a zajímavých přednášek, které by rozhodně neměly uniknout pozornosti žádného nadšeného fanouška.
K dispozici je dokonce i online prodejní hala, kde si můžete prohlédnout nejrůznější produkty a koupit si je. Najdete tam různá trika, batohy, plakáty, drobné doplňky, figurky, ale také umělecká díla od amatérských i profesionálních kreslířů. Pokud ale ani to nestačí, pak se jistě můžete pokochat nad podepsanými fotografiemi vašich oblíbených hvězd a případně si i něco zakoupit.
odstartoval-prvni-online-comic-con-4
Prague Comic-Con 2020 | Foto Povolen
Online comic-con nabízí nonstop sledování oblíbených filmů, seriálů nebo anime. Můžete se zúčastnit živých diskuzí ohledně filmových novinek a nechat si zodpovědět své dotazy na filmové tvůrce, kteří tam pro vás budou k dispozici. Když bude chuť a nálada, tak je v nabídce také možnost sledování živých streamů, které poskytnou nejrůznější ukázky z tvorby komiksových kreseb a fan-artů.
Jestli máte rádi cosplay a chcete se podívat na nějaké novinky z americké scény, tak si po zakoupení vstupenek můžete zasurfovat po Tumbleru a podívat na pár zajímavých kostýmů, které jsou zde zveřejněny pouze pro "návštěvníky" Comic-Conu.
odstartoval-prvni-online-comic-con-15
Prague Comic-Con 2020 | Foto Povolen
Comic-Con@Home nám ukazuje další cestu jak realizovat hromadné akce, když je světová situace nepříznivá. Dle mého názoru není nad vlastní kontakt s prostorem a lidmi. Doma si horko těžko dokážu navodit tu správnou festivalovou atmosféru, která je pro akce takového rázu podstatná. Na druhou stranu je to ale velmi zajímavý projekt, který nabízí pestrý program sloužící nejen pro pobavení, ale také pro vzdělání se hned v několika popkulturních oblastech.
odstartoval-prvni-online-comic-con-18
Prague Comic-Con 2020 | Foto Povolen
Když tedy nevíte co s volným odpolednem, navštívit svůj třeba i první comic-con, a to z pohodlí domova, nezní vůbec špatně. V prodeji je hned několik verzí vstupenek, takže si můžete vybrat, která varianta se vám nejvíc hodí, užít si odpoledne a ani na comic-conu nenechat celou výplatu. Navíc pak můžete s čistým svědomím říci: Byl jsem na americkém comic-conu!