Spider-Man: Který slavný režisér má na svědomí nápad organické pavučiny?

Spider-Man: Který slavný režisér má na svědomí nápad organické pavučiny?
Spider-Man | Sony
Nápad organické pavučiny, která je součástí mutace Petera Parkera z filmu Spider-Man (2002) od Sama Raimiho, původně pochází od proslulého režiséra Jamese Camerona. Ten totiž v osmdesátých letech původně plánoval Spider-Mana natočit, ale jak víme, nikdy k tomu nakonec nedošlo. Část jeho nápadů ale ovlivnila scénáristu Davida Koeppa, který stojí za scénářem prvního dílu filmové trilogie s Tobey Maguirem.
"Cameronova vize brala Peterovu postavu vážně, stejně tak brala vážně i celý superhrdinský žánr. Něco takového tu ještě nebylo. A měl v ní několik opravdu dobrých nápadů. Obzvlášť se mi líbí organické vystřelování pavučiny, což bylo něco, co se sice mnoha lidem nelíbilo, ale já jsem ten motiv s radostí použil."
Je pravda, že ne všichni byli s nápadem organické pavučiny spokojení. Někteří konzervativněji založení fanoušci tvrdili, že to je až moc přehnaný motiv, který k Peterovi vůbec nesedí, ale i tak se z Raimiho trilogie stala populární superhrdinská klasika, kterou milují miliony lidí napříč celým světem. Původně mělo vzniknout i čtvrté pokračování, ale jak víme, nakonec na něj nikdy nedošlo.
Líbí se vám nápad organické pavučiny?
Tobey Maguire, Kirsten Dunst
Spider-Man