Mafia: Očekávaný remake se ukazuje v prvních záběrech. A je to bomba!

Mafia: Očekávaný remake se ukazuje v prvních záběrech. A je to bomba!
Mafia: Definitive Edition | 2K Games
Ze značky se nakonec stal celosvětový fenomén a když vyšla trojka od amerického studia Hangar 13, reakce byly rozpačité. V rámci vyprávění a filmových postupů pořád věrná kořenům série, herně ale nepříjemně zjednodušující (práce s policií) a násilně prodlužující herní dobu (opakující se úkoly, zbytečně dlouhé přejíždění mezi misemi). Když bylo oznámeno, že se na nové konzole podívají i dva starší díly, fanoušci zpozorněli. Na jedné straně se chtěli vrátit k příběhům Tommyho (první díl) a Vita (dvojka), problematická kvalita třetího dílu ale působila jako červený praporek.
Z dvojky se nakonec vyklubal jen remaster bez přidané hodnoty, což šlo vnímat z pohledu "alespoň nic nemohli nezkazit". Pořád ale ve vzduchu visela otázka, jak dopadne hra, u níž nás po vzoru Resident Evilu 2 a 3 čeká plnohodnotný remake. Nyní tu konečně máme první záběry z hraní jedničky a fanoušci by rozhodně měli být spokojeni. Originál ctí ve všech směrech:
Mafia: Definitivní edice
Navzdory přeleštěné grafice snadno poznáváme známé lokace i ikonické momenty, přičemž vyjma úvodního sestřihu video nabízí i průběh hraní mise Výlet do přírody (Trip to the Country), kde se s nepřáteli utkáme na farmě. Nechci znít zbytečně nadšeně, ale z videa je patrná ohromná úcta k originálu a pokud bude vše opravdu tak dobré, jak to z videa vypadá, čeká nás nejen fantastická hra, ale nejspíš i jeden z nejlepších herních remaků všech dob.
Aby těch radostí nebylo málo, chystá se i český dabing s klíčovými hráči - vrací se Marek Vašut (Tommy), Petr Rychlý (Paulie), Luděk Čtvrtlík (Sam), Dalimil Klapka (Frank) a Alexej Pyško (detektiv Norman). V roli Sarah vystřídá Lindu Rybovou Lucie Pernetová, Marcel Vašinka zastoupí zesnulého Antonína Molčíka jako Don Salieri a změna nás čeká i u Dona Morella, jehož v původní hře namluvil Milan Bouška a tentokrát to bude Ludvík Král.
Mafia: Definitive Edition vyjde na PC, Xbox One a PlayStation 4 25. září.
mafia-ocekavany-remake-se-ukazuje-v-prvnich-zaberech-a-je-to-bomba
Mafia: Definitive Edition | 2K Games