Vica Kerekes zachraňuje v novém filmu, co se dá

Vica Kerekes zachraňuje v novém filmu, co se dá
Pavel Nový a Vica Kerekes během natáčení Lásky na špičkách | Bohemia Motion Pictures
Příběh filmové komedie nás přenese do malého českého města, kde dramatická krajina koresponduje s náladami i životními kotrmelci taneční pedagožky Terezy (Vica Kerekes). Aby vytvořila pro svou rodinu nový domov, s buldočí vůlí zvládá rekonstruovat staré stavení zděděného mlýna. Jejím hlavním posláním je ale jednoznačně tanec. V místní umělecké škole vede Tereza baletní kroužek a její plány jsou velké. Chce nejen dětem, ale i jejich zarputilým rodičům odhalit krásy tanečního umění a taky vyhrát soutěž souborů v Praze.
Vica Kerekes
Láska na špičkách | Bohemia Motion Pictures
Osud se však s Terezou nemazlí. Její manželství prochází krizí, přichází o taneční sál a proti jejímu úsilí se brzy staví celé město. Tereza má na svých drobných bedrech naloženo víc, než by se dalo unést. A i když se ve svém snažení rozhodně nevzdává, ten správný impuls přichází až ve chvíli, kdy se na scéně objevuje pohledný velitel dobrovolných hasičů, stejně jako dávné kamarádky z taneční akademie. Pochopí hrdá Tereza, která ze zásady o pomoc nikoho neprosí, že odtančená sóla má už dávno za sebou a že je přeci jen lepší nebýt na nástrahy života sama?
Natáčení filmu proběhne v průběhu tohoto léta, poslední scény pak štáb pořídí v květnu 2021. V dalších rolích se kromě Vici Kerekes diváci mohou těšit na Pavla Nového, Jiřího Havelku, Jitku Schneiderovou nebo Janu Strykovou.
Do českých kin uvede snímek Láska na špičkách v říjnu roku 2021 společnost Bohemia MP.

Poznáte oblíbené filmy po přečtení jedné věty?