Premiéry v kinech: Má dokonalá manželka oddaně sloužit svému muži? Juliette Binoche prozřela

Premiéry v kinech: Má dokonalá manželka oddaně sloužit svému muži? Juliette Binoche prozřela
Jak býti dobrou ženou | CinemArt
SCOOB! (režie: Tony Cervone)
Scoob!
Scooby-Doo a parta duchařů ze společnosti Záhady s.r.o. je zpátky v celovečerním animovaném filmu. Snímek je de facto Scooby-Doovým originem, když se dozvíme, jak to všechno vlastně začalo s jeho přátelstvím s Shaggym a zrodem společnosti Záhady s.r.o.. Na scéně se navíc objevuje přízrak bájného psa Kerbera (z antické mytologie jde o trojhlavého psa střežícího vchod do podsvětí), takže budeme řešit otázku kdo s koho?. Na webu RottenTomatoes má Scoob! jen průměrnou známku 5.2 z 10.

JAK BÝTI DOBROU ŽENOU (režie: Martin Provost)
Jak býti dobrou ženou
Průměrné známky (pro změnu od tuzemských recenzentů) si vysloužilo též francouzské komediální drama s Juliette Binoche v hlavní roli. Oscarová herečka zde ztvárnila postavu Paulette vychovávající v 60. letech minulého století budoucí adeptky na "dobré ženy", což volně přeloženo znamená, že se v rodině budou kompletně starat o její chod. Když manžel hlavní filmové postavy umírá a Paulette se dává dohromady se svým někdejším přítelem, uvědomí si, že je i jiný způsob, jak vést život. Slučuje se s výchovou "dobrých žen"?

FRIDA VIVA LA VIDA (režie: Giovanni Troilo)
Frida Viva La Vida
Od pondělí 13. července promítají vybrana kina dokumentární film pojednávající o pozoruhodné malířce Fridě Kahlo. Kahlo se stala prototypem nezávislé autorky, její život nicméně provázela bolest, s níž se vypořádávala převáděním na plátno. „Nemaluji sny ani noční můry, maluji svou vlastní realitu,“ říkávala umělkyně o svém díle plném kontrastů.

CIRK LA PUTYKA: KALEIDOSCOPE (režie: Rostislav Novák)
Cirk La Putyka: Kaleidoscope
Do vybraných kin se prvně o tomto víkendu podívá též divadelní záznam Cirk La Putyka: Kaleidoscope, který je prvním snímkem z cyklu Film Naživo. Ten během léta 2020 přinese do kin sérii divadelních představení zasazených do unikátních prostředí mimo tradiční jeviště.

Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.

Obrázek článku