TOP kina ČR: Trojanův Bourák vyklízí pozici. Jiný český film dominuje

TOP kina ČR: Trojanův Bourák vyklízí pozici. Jiný český film dominuje
3Bobule | Bioscop
5. FRČÍME (země vzniku: USA)
Frčíme
Tržby 368 tisíc KČ / návštěvnost 2.529 diváků / 61 kin
Pixarovka s dvojicí elfích teenagerů skončila na pátém místě. Od premiéry 5. března 2020 má snímek na kontě necelých 68 tisíc diváků a 10 milionů korun. Roadmovie s fantasy prvky příliš neuspěla ani celosvětově, když snímek utržil 104 milionů dolarů při odhadovaném rozpočtu 175 mega. Další z nemnohých komerčních přešlapů studia s ikonickou lampičkou ve znaku.

4. NEŽ SKONČÍ LÉTO (Austrálie)
Než skončí léto
Tržby 449 tisíc KČ / návštěvnost 3.812 diváků / 91 kin
Nenápadný snímek spadající pod subžánr "coming of age" (tzv. o dospívání) na čtvrté příčce. Než skončí léto vstoupilo ještě před distribuční premiérou do kin spolu s přehlídkou TADY VARY ve vašem kině, kdy se snímek na celém území republiky promítal v jeden jediný termín. A jak čísla výše napovídají, klubové a art vyznávající diváky přitáhl.

3. V SÍTI (Česká republika)
V síti | Aerofilms
Tržby 862 tisíc KČ / návštěvnost 5.697 diváků / 66 kin
Inscenovaný dokumentární film věnující se sexuálním predátorům na českém internetu skončil třetí. Rekordman mezi letos premiérovanými tuzemskými snímky má celkově na kontě téměř 400 tisíc diváků a 58 milionů korun. Navíc distributor zítra vypraví do kin další (v pořadí třetí) verzi filmu pod názvem V síti 18+. Je otázkou, koho vlastně explicitně pojaté video (rozkostičkované budou prý pouze tváře sexuálních predátorů) v případě tak citlivého tématu do kina naláká. Nejde přeci o pornofilm pro dospělé, nýbrž o snímek věnující se mužům a ženám, které při chatu s dětmi onanují...

2. TÉMĚŘ DOKONALÁ TAJEMSTVÍ (Německo)
Téměř dokonalá tajemství: trailer | Constantin Film
Tržby 1 milion 31 tisíc KČ / návštěvnost 6.324 diváků / 62 kin
Komedie od jednoho stolu znovu mezi nejnavštěvovanějšími. Německý snímek inspirovaný úspěšnou italskou komedií staví na situaci, kdy se parta přátel sejde u jednoho stolu spolu s "vyloženými" mobilními telefony. Když někomu přijde smska nebo se ozve volající, ostatní "hodovníci" se o tom dozví. Za necelé tři týdny od premiéry má snímek Téměř dokonalá tajemství na kontě téměř 30 tisíc diváků a 4,6 milionu korun v rámci tržeb.

1. 3BOBULE (Česká republika)
3Bobule
Tržby 3 miliony 554 tisíc KČ / návštěvnost 23.229 diváků / 170 kin
3Bobule znovu na vrcholu. V pořadí třetí film z moravských vinic sice oproti premiérovému víkendu ztratil 27 procent, ale i tak to stačilo na prvenství. Za necelé dva víkend od premiéry má snímek na kontě přes 72 tisíc diváků a téměř 11 milionů korun v rámci tržeb, což je na pokoronavirový stav velmi solidní výsledek.
Jiří Macháček
Samotáři - Jiří Macháček
Bourák producenta a režiséra Ondřeje Trojana je v českých kinech čtvrtý víkend. Aktuálně je šestý a celková čísla má následující - 39.882 diváků a 5,8 milionů korun. Samotáři (2000) uvádění v restaurované verzi skončili na jedenáctém místě. 30 let starý generační film s řadou ikonických postav a hlášek měl k dispozici 58 kin, do kterých přišlo 1.197 diváků. Tržby činily 149 tisíc korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku
Filmové tipy na červen-říjen 2020