Jamie Foxx si zahraje kontroverzního boxerského šampiona

Jamie Foxx si zahraje kontroverzního boxerského šampiona
Jamie Foxx ve filmu Baby Driver | če
Sportovní biopic ponese název Finding Mike. Když se o něm Jamie Foxx zmiňoval cca před pěti lety, byl v hledáčku režisér Martin Scorsese, který už jeden památný boxerský snímek natočil, Zuřícího býka (1980) s Robertem De Nirem v hlavní roli. Kdo bude film Finding Mike nakonec režírovat, to se prozatím stále neví.
K dispozici prozatím máme společné foto Jamieho Foxxe a Mikea Tysona, který je několikanásobným bývalým boxerským šampionem v těžké váze.
Mike Tyson, Jamie Foxx
Jamie Foxx a Mike Tyson | Instagram Jamieho Foxxe
Životní příběh někdejšího boxera a příležitostného herce Mikea Tysona je plný pádů a vzestupů. Od útlého dětství vyrůstal bez otce, matku měl alkoholičku, tudíž se potuloval po newyorském Brooklynu a dělal jednu vylomeninu za druhou. K boxu se dostal kolem 10. roku života a jedním z jeho prvních trenérů byl Jan Vojík, původem Čechoslovák. Když bylo Tysonovi 16 let, zemřela mu matka a začal se o něj starat trenér a manažer Cus D'Amato. Tyson se stal vůbec nejmladším boxerem, který získal tituly těžké váhy WBA, WBC a IBF. Bylo mu 20 let. Tyson měl skvělé reflexy, úhyby a doslova "smrtící" údery, díky kterým soupeře často knockoutoval hned v prvním kole.
Mike Tyson
Mike Tyson | Warner Bros.
Později, když jeho sláva a kondice upadala, proslul díky zápasu o šampiónský titul s Evanderem Holyfieldem (rok 1997). Tyson upozorňoval rozhodčího na to, že Holyfield neboxuje fér (údajně používal údery hlavou), což rozhodčí nezaznamenal a odmítl se opakovaným připomínkám věnovat. Tyson se tedy odhodlal ke kurióznímu činu a svému soupeři ukousl kus ucha, za což byl diskvalifikován.
Jamie Foxx si v minulosti zahrál například trenéra Muhammada Alliho, Drew 'Bundini' Browna, ve snímku Ali (2001) s Willem Smithem v hlavní roli.
Ron Silver, Jamie Foxx, Will Smith
Jamie Foxx