Trailer: Královna soulu Aretha Franklin ožívá ve hvězdně obsazeném hudebním filmu

Trailer: Královna soulu Aretha Franklin ožívá ve hvězdně obsazeném hudebním filmu
Respect | Universal Pictures / teaser trailer
Aretha Franklin (1942-2018) platí za jednu z nejuznávanějších a nejúspěšnějších zpěvaček populární hudby. Za svou kariéry si vysloužila celkem 18 cen Grammy (stala se druhou nejúspěšnější držitelkou tohoto ocenění v historii) a jako vůbec první žena byla roku 1987 uvedena do Rokenrolové sítě slávy.
Skladbu Respect, která je též v názvu dokončovaného filmu, pro Arethu Franklin napsal další proslulý skladatel a interpret soulové hudby, Otis Redding (1941-1967). Její část uslyšíte též v nově představeném teaser traileru.
Respect
Na sklonku svého života Aretha Franklin přípravu filmu o jejím životě podporovala. Herečka Jennifer Hudson, která ji ztvární, má se zpěvem a hudbou výrazné zkušenosti. Za roli v muzikálu Dreamgirls obdržela roku 2007 sošku Oscara v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli. Dále se ve snímku Respect (jeho název není narážkou jen na lidská práva, ale na respekt k sobě navzájem jako takový, viz text písně) představí například Forest Whitaker (Poslední skotský král), Queen Latifah (Chicago), Audra McDonald (Kráska a zvíře) nebo Saycon Sengbloh (Americký gangster).
Respect