Co jste nevěděli o studiu Pixar: V Toy Story najdete horor, prezidenta Lincolna i designové nádobí

Co jste nevěděli o studiu Pixar: V Toy Story najdete horor, prezidenta Lincolna i designové nádobí
Osvícení / Toy Story | Pixar/Warner Bros.
Přesto se občas najde pár zajímavostí, o kterých fanoušci a diváci nemusí vůbec vědět. Nám se nyní podařilo shromáždit zase několik špeků, o kterých jste dosud nevěděli (doufáme v to), nebo si jich nikdy nevšimli tak, jak byste měli.
ANDY - tak si hlavní hrdina prvních filmů ze série Toy Story podepisoval své hračky. Všimli jste asi ale někdy, že animátoři zohlednili i to, že Andymu se během let vyvíjel rukopis? Woody má svůj podpis na botě kostrbatý a zrcadlově převrácený, podpis na Woodym už je ale správně a krásně napsaný.
v-toy-story-najdete-horor-prezidenta-lincolna-nebo-designove-nadobi
Rozdíl v Andyho rukopisu | Pixar/BoredPanda
Toy Story 4 - zatím nejnovější člen této filmové rodiny měl v rukávu tajnou zbraň. Hračky se tu pohybují ve starém antikvariátě nebo v místech, kde se zrovna často neuklízí, aby ale animátoři nemuseli vytvářet hodiny jednotlivé pavučiny, raději se sestrojili vlastní pavouky. Co to znamená? Přesně to, co čtete, Pixaři vytvořili umělou inteligenci - pavouky, kteří byli naprogramováni tak, aby dělali pavučiny na místech, kde by měly být.
Pocta miminkům - Prohlédněte si někdy titulky k snímku Toy Story: Příběh hraček z roku 1995, uprostřed titulků najdete kolonku production babies, kde najdete jména 23 dětí, která se během natáčení tohoto filmu někomu z Pixaru narodila.
Plastoví vojáčci - všimli jste si někdy, jak skvěle se tyto figury pohybují? A chcete znát trik, díky kterému toho v Pixaru dosáhli? Inu stačilo jim prkno, hřebíky a staré boty. Boty se jednoduše natloukli na prkno, které si pak animátoři pěkně obuli, aby si vyzkoušeli, co takový vojáček nohama pevně rozkročenýma a přilepenýma k podstavci dokáže nachodit nebo naběhat. :-)
Jurský park - i na tento snímek se v Toy Story dostalo. Konkrétně v druhém díle, když se Rex snaží dohonit autíčko, stejně jako se o to pokoušel skutečný dinosaurus v Jurském parku, vše z pohledu diváka viděno skrze zpětné zrcátko. :-) Došlo ale i na snímky jako Star Trek, kdy se Buzz loučí s Woodym vulkánským pozdravem, jako to dělal Spock, nebo na horor Osvícení - v Sidově domě je na podlaze položen stejný koberec jako v horském hotelu Overlook.
v-toy-story-najdete-horor-prezidenta-lincolna-nebo-designove-nadobi-1
Odkaz na Jurský park | Pixar/BoredPanda/Universal Pictures
Tim Allen a Tom Hanks znamenají hodně - těžko si Buzze a Woodyho představit bez Toma Hankse a Tima Allena, kteří v originálním znění postavičky namluvili. To, že jsou pro Pixar důležití vědí všichni, málokdo si ale asi všiml, že některé skrývačky se týkají čistě jejich osob. Tak například v prvním díle z roku 1995 používá Sid nářadí Binford, což je firma, která v seriálu Kutil Tim sponzorovala kutilský pořad hlavního hrdiny, kterého nehrál nikdo jiný než Tim Allen. To Tom Hanks se dočkal pocty z jiného soudku. V Toy Story 2, když se Jessie poprvé s Woodym setká vykřikne: "Sweet Mother Of Abraham Lincoln!" Což je narážka na to, že Tom Hanks se příbuzným prezidenta Lincolna skrze jeho matku.
Pocta první 3D grafice - V prvním filmu Toy Story zachraňuje Woody Buzze z čajového dýchánku. Konvice, kterou vyjme z Buzzovy odpadlé ruky je konvice, která vznikla na základě modelu zvaném Utah Teapot, jednom z úplně prvních 3D počítačových grafických modelů ze 70. let minulého století.
v-toy-story-najdete-horor-prezidenta-lincolna-nebo-designove-nadobi-2
DEsignová konvice | Pixar/BoredPanda