Premiéra Mulan se posouvá (ano, už zase)

Premiéra Mulan se posouvá (ano, už zase)
Mulan | Disney
Česká distribuční společnost Falcon sice stále na svých stránkách operuje s datem 27. července, to se u Mulan ale na 99% v nejbližších dnech změní. U Disneyho se totiž znovu rozhodli přeházet data premiér. Očekávaná hraná verze milované animované klasiky má tak nově do amerických kin dorazit 21. srpna. A dost pochybujeme, že by Česko mělo v uvedení měsíc náskok.
Důvod je pochopitelný - situace okolo koronaviru je stále ještě hodně živá a u myšáka nechtějí riskovat, že by film uvedli do kin v době, kdy se diváci v rámci obav o své zdraví (případně pod vlivem striktních vládních nařízení) ještě nepohrnou do sálů ve velkém. Klíčovým hráčem v rozhodnutí o dalším odkladu (prapůvodně měl film putovat do kin již v březnu) je i Čína, kde si u Disneyho slibují obrovské tržby a tamní kina stále čekají na plné otevření.
Mulan
Společnost každopádně nechce otálet a pokud jí to situace dovolí, snímek uvolní dříve než později. Momentálně se ale nedá předpovídat vůbec nic.
Oficiální text distributora: Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan (Yifei Liu), nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce.
Mulan
Mulan