Na Teneta si budeme muset počkat. Novinka Christophera Nolana už zase mění datum premiéry

Na Teneta si budeme muset počkat. Novinka Christophera Nolana už zase mění datum premiéry
Tenet | Warner Bros.
O čem to je: Hlavní zbraní hrdiny nového akčního sci-fi spektáklu filmového vizionáře Christophera Nolana je jediné slovo - TENET. V temném světě mezinárodní špionáže bojuje o záchranu celého světa. Vydává se na extrémně komplikovanou misi, ve které pro časoprostor neplatí pravidla tak, jak je známe. V hlavní roli se představí John David Washington (BlacKkKlansman) společně s Robertem Pattinsonem (série Stmívání), Elizabeth Debicki (Krycí jméno U.N.C.L.E.), Michaelem Cainem (Temný rytíř) a Kennethem Branaghem (Dunkerk). (Vertical Ent.)
Tenet: 2. trailer | Warner Bros.
Celosvětová premiéra snímku Tenet je nakonec stanovena na 12. srpna 2020, což zapříčinila celosvětová pandemie koronaviru. Odklady, které nakonec stanovily finální datum uvedení, počítaly s tím, že je třeba, aby bylo v provozu minimálně 80 procent celosvětových kin (alespoň tak si to spočítalo studio Warner Bros., které za nemalým financováním očekávaného snímku stojí). Půjde svého druhu o jeden z prvních blockbusterů, které se po pandemii dostanou do kin a pokusí se nakopnout značný nezájem diváků a recesi v rámci kinematografického průmyslu. U nás se v kinech Tenet prvně objeví ve čtvrtek 13. srpna pod hlavičkou distribuční společnosti Vertical Entertainment.
Jak je u Nolana zvykem, půjde snímek do kin hned v několika působivých obrazových formátech - IMAX, 35 mm a 70 mm. S odhadovaným rozpočtem 200-225 milionů dolarů jde vůbec o nejdražší projekt ceněného režiséra Christophera Nolana (Počátek, Interstellar, Dunkerk, trilogie o Batmanovi).
John David Washington
John David Washington