Ligy spravedlnosti Zacka Snydera: První upoutávka sází na grandiózního padoucha

Ligy spravedlnosti Zacka Snydera: První upoutávka sází na grandiózního padoucha
Liga spravedlnosti (2017) | Vertical Entertainment
Liga spravedlnosti patří mezi nejsmutnější ukázky současného boomu superhrdinských komiksových blockbusterů. Už předchozí Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti zdaleka nesplnil očekávání, která se do něj vkládala, ale aspoň byla z filmu znát nějaká uchopitelná vize a celkové (temné) směřování DC univerza. Během natáčení Ligy však režiséra Zacka Snydera potkala těžká životní tragédie (zemřela mu dcera), kvůli níž natáčení filmu opustil a dokončil ho za něj Joss Whedon (Avengers). A dopadlo to hrozně. Snímek je sice plný všeho, co od něj divák očekává (superhrdinů, hereckých hvězd, efektů, spektakulárních akčních scén), ale prakticky nic v něm nefunguje pořádně. Spousta zklamaných fandů se od té doby dožaduje vydání Snyderovy verze filmu. Co se ještě nedávno zdálo jako nesplnitelné přání se však zásluhou HBO Max zanedlouho stane skutečností. Zde je první krátká ochutnávka:
Liga spravedlnosti
Ano, moc nám toho ta půlminuta nenabídla. Pouze příjemně potemnělé a osudově se tvářící lákání na hlavního ultra záporáka Darkseida (a vyjevenou tvář Gal Gadot). Ale ono to takhle pro začátek vlastně docela stačí. Klasický trailer beztak časem taky určitě přijde...
Premiéru na HBO Max bude mít Snyderova verze příští rok. Zatím není jasné, zda bude uvedena jako (přibližně čtyřhodinový!) celek, či v podobě seriálu, rozděleného do několika (pravděpodobně šesti) "kapitol".
Ben Affleck, Gal Gadot, Ezra Miller
Liga spravedlnosti