Další slavný herec čelí obvinění ze sexuálního obtěžování

Další slavný herec čelí obvinění ze sexuálního obtěžování
Baby Driver | Filmz
Ansela Elgorta, jehož si většina z nás pamatuje jako Baby Drivera či ze
Ansel Elgort
Ansel Elgort | Twentieth Century Fox
smutné slaďárny Hvězdy nám nepřály, má před sebou nejen další průlomovou roli Tonyho v disneyovské předělávce muzikálu West Side Story od režiséra Stevena Spielberga, ale také hromadu vysvětlování - tento pátek ho totiž dívka vystupující pod jménem Gabby na Twitteru obvinila, že ji v jejích 17 letech sexuálně zneužil a navrch ji přemlouval ke společnému sexu s její rovněž nezletilou kamarádkou. Podle dívky se roku 2014, kdy bylo Elgortovi již 20 let, seznámili skrze Twitter a následně Snapchat, načež se setkali osobně a měli spolu pohlavní styk - ve své výpovědi pak Gabby upřesňuje, že šlo o její první sexuální zkušenost, během níž 'vzlykala bolestí', ale herec ji údajně nutil pokračovat se slovy 'musíme tě zaškolit'. Mentálně prý byla v ten moment mimo a následně se nikomu nesvěřovala, neboť jí Elgort varoval, že by to mohlo zničit jeho kariéru. Stále však o svém zneužití přemýšlela a i po letech trpí posttraumatickou stresovou poruchou a pravidelně navštěvuje terapii.
Gabby nijak nenaznačila, že by chtěla proti Elgortovi vznést jakákoli právní obvinění, pouze se chtěla skrze upřímnost 'konečně vyléčit' a současně podnítit odvahu u dalších žen, které zažily něco podobného. A není rovněž jasné, jak bude reagovat rodinné studio Disney, které si bude nadcházející West Side Story od slavného filmaře jistě hýčkat a doufat ve vysokou návštěvnost, s níž by mohla případná nenávist dospívajících dívek vůči představiteli hlavní role dozajista otřást - předtím, než Gabby nastavila svůj profil jako soukromý, se ostatně strhla lavina uživatelské podpory a mnozí rázně deklamovali, že Spielberg bude muset svůj nejnovější projekt přetočit a nahradit Elgorta jiným hercem.
dalsi-slavny-herec-celi-obvineni-ze-sexualniho-obtezovani
Sdílená společná fotografie 'Gabby' a Ansela Elgorta | Itsgabby Twitter
Sám herec se k celé záležitosti vyjádřil až v sobotu, a to prostřednictvím svého instagramového účtu. Jak se dalo očekávat, nařčení ze strany Gabby odmítá, byť připouští, že s dívkou v daném období skutečně udržoval vztah a že se nerozešli úplně v dobrém. "V posledních 24 hodinách mě přepadl stres, když jsem měl vidět příspěvky na sociálních sítích, které se mě týkají," prozradil Elgort. "Nemohu tvrdit, že bych rozuměl pocitům Gabby, ale její popis událostí se zkrátka liší od reality. Nikdy jsem nikoho nenapadl a nikdy bych to neudělal. Pravda je, že roku 2014, když mi bylo 20, jsme měli s Gabby zcela legální a naprosto vědomý vztah. Naneštěstí jsem nezvládl rozchod. Přestal jsem jí odpovídat, což je velmi nedospělé a kruté chování. Vím, že tato opožděná omluva mě nemůže zprostit viny za mé neakceptovatelné chování, když jsem tehdy zmizel." Na závěr herec dodal, že je "znechucen a zostuzen za to, jak jsem se zachoval. Je mi to hluboce líto. Vím, že se musím stále učit, abych vzrostl v oblasti empatie."
Ať už je pravda na jakékoli straně a aniž bychom chtěli někoho předem odsuzovat, jasné je, že se Ansel Elgort zařazuje (ať už oprávněně, či nezaslouženě) k dalším slavným kolegům, kteří byli v posledních letech, kdy hnutí #metoo značně sílí, ze sexuálního obtěžování také obviněni - v případě Harveyho Weinsteina či Billa Cosbyho to vedlo až k trestním stíháním, ale vyšetřování a negativního věhlasu se dočkali třeba i Ben Affleck, Kevin Spacey, Dustin Hoffman nebo Brett Ratner. V případě Elgorta přidala Gabby ke své výpovědi také jejich společnou fotku (přiloženou výše), na níž se k hercovi tulí a zakrývá si rukou obličej - samozřejmě nikde není psáno, že její srdceryvná historka, kterou si můžete v angličtině celou prohlédnout níže, je pravdivá, ale dosud úspěšný a oblíbený Elgort zkrátka čelí náročné situaci a může se stát, že se ozvou i další ublížené duše.
dalsi-slavny-herec-celi-obvineni-ze-sexualniho-obtezovani-1
dalsi-slavny-herec-celi-obvineni-ze-sexualniho-obtezovani-2
Poznáte oblíbené filmy po přečtení jedné věty?