Premiéry v kinech: Dakota Johnson už nechce hrát druhé housle

Premiéry v kinech: Dakota Johnson už nechce hrát druhé housle
Kalifornský sen | Focus Features
LASSIE SE VRACÍ (režie: Hanno Olderdissen)
Lassie se vrací | BontonFilm
Snímek Lassie se vrací z roku 1943 s mladičkou Elizabeth Taylor platí za nadčasovou rodinnou klasiku, která vyvolává emoce i po několika dekádách uběhnuvších od jeho vzniku. Vy se do kin ovšem můžete vypravit na koprodukční remake odehrávající se částečně u nás na Šumavě a dalších působivých přírodních lokacích. Příběh mimořádně inteligentního psa, který se vrací ke svým milujícím majitelům, stůj co stůj, zná téměř každý. Posuďte z traileru výše, zda emoce budou "fungovat" i tentokrát.

KALIFORNSKÝ SEN (režie: Nisha Ganatra)
Kalifornský sen
Dakota Johnson hrající druhé housle? V romanticky laděném dramatu s hudebními prvky se představí v roli asistentky slavné zpěvačky v podání Tracee Ellis Ross. Ráda by nicméně chytla příležitost za pačesy a blýskla se trochu víc než jen tím, že hvězdě dokáže nakoupit a zorganizovat denní harmonogram. Dojde za svým kalifornským snem? Recenzenti snímku dávají lehce nadprůměrnou známku. Nenáročná podívaná pro deštivé odpoledne.

TÉMĚŘ DOKONALÁ TAJEMSTVÍ (režie: Bora Dagtekin)
Téměř dokonalá tajemství: trailer | Constantin Film
Režisér populární komediální série Fakjů pane učiteli se dal na opisování od italských filmových kolegů. Snímek Téměř dokonalá tajemství je totiž dalším přepisem veleúspěšné vztahové dramedy z roku 2016 Naprostí cizinci. Oč jde? Skupina přátel se schází u jídelního stolu a doprostřed dává své mobilní telefony. Vše, co se na nich nově uděje, musí sdílet s ostatními. V jedné z hlavních rolí Téměř dokonalých tajemství se představí režisérův dvorní herec ze série Fakjů pane učiteli, Elyas M'Barek. Má smysl chodit na remake snímku, pokud jste viděli ten původní? Údajně ano, neboť tvůrci si tentokrát přichystali jiné finále.

PŘÍBĚH TANTRY (režie: Viliam Poltikovič)
Příběh tantry
Tantra. Tato východní nauka je tajemná, provokující, těžko uchopitelná, kontroverzní, velebená i hanobená, ale především jedinečná, působivá, svobodomyslná a účinná cesta k poznání sebe sama a našich možností. Tak o ní mluví tvůrci nového dokumentárního filmu, kteří by ji rádi dostali z masážních salonů a eroticky laděných seancí tam, kam vždycky patřila; do Indie a hinduistické a buddhistické duchovní nauky. Patříte k takovým hledačům. Potom je snímek určen právě vám.

Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.

Obrázek článku