Candyman: Animovaný prolog k nové verzi představuje zrod padoucha a bude budit vášně tématem rasismu

Candyman: Animovaný prolog k nové verzi představuje zrod padoucha a bude budit vášně tématem rasismu
Candyman
Režisérka Nia DaCosta vypustila do světa animovaný prolog ke svému Candymanovi, jehož označuje za "duchovního pokračovatele originálu".
Dvou a půl minutový kraťas představuje tři černochy, kteří jsou nějakým způsobem neprávem zavražděni bělochy (přičemž poslední segment je o Candymanovi). V současné době bude podobné téma budit hodně vášní, je ale třeba připomenout, že i původní snímek vyprávěl o mladém černošském aristokratovi, kterého dav na konci 19. století brutálně připravil o život kvůli tomu, že si začal s běloškou. Téma rasismu tedy rezonovalo i původní sérií.
Zajímavé na tomhle kraťasu je, že nejde jen o nějaké internetové lákadlo. Mělo by být součástí filmu, přičemž podobných sekvencí slibuje DaCosta mnohem více. To by mohlo novému filmu dodat hodně zajímavou příchuť.
Nového Candymana uvede Forum Film CZ do českých kin 24. září 2020.
Oficiální popis původního filmu: Helena se smála, když od spolužáka slyšela hrůzný příběh a Candymanovi, vraždícím monstru s hákem místo ruky. Nevěřila ani tehdy, když tajně navštívila místo, kde se odehrála brutální vražda. Candyman ji o své existenci však brzo přesvědčil když rozpoutal peklo plné zohavených mrtvol. Protože policie na duchy nevěří, podezřelou se pro ně stává Helena. A jenom jediný člověk ji může očistit... Candyman.
Candyman
Candyman