Je pátý Vetřelec stále ve hře?

Je pátý Vetřelec stále ve hře?
Vetřelci (1986) | 20th Century Fox
Sigourney Weaver před pár dny prozradila, že ji před rokem a půl Walter Hill (48 hodin), jeden z producentů vetřelčí série, poslal padesátistránkový "nástřel" příběhu pátého dílu, jenž měl točit Neill Blomkamp (District 9) a v němž se měla jako hlavní postava znovu objevit legendární Ellen Ripleyová. Blomkampův film měl ignorovat trojku i čtyřku a navázat dějově přímo na dvojku Jamese Camerona (ve hře byl i návrat desátníka Hickse opět v podání Michaela Biehna). Projekt však byl bohužel zrušen.
Carrie Henn, Sigourney Weaver
Vetřelci | 1986 20th Century Fox
Herečka k této informaci dodala, že si v tuto chvíli není vůbec jista, zda se její nejslavnější postava ještě někdy na plátně objeví. Domnívá se, že Ripleyová už si možná zaslouží odpočinek, obzvlášť, když se Ridley Scott vydal svými prequely (Prometheus, Vetřelec: Covenant) jiným směrem. Scott by stále rád pokračoval v této linii a natočil minimálně ještě jeden film, který by dějově předcházel jeho jedničce.
Práva na Vetřelce v současnosti patří studiu Disney, které dosud žádné oficiální plány ohledně této slavné značky nezveřejnilo. Vzhledem k její popularitě se ale dá předpokládat, že její komerční potenciál bude chtít zužitkovat co možná nejdříve...
Winona Ryder, Sigourney Weaver
Vetřelec: Vzkříšení