Proč se Christian Bale nikdy nevrátil v terminátoří sérii?

Proč se Christian Bale nikdy nevrátil v terminátoří sérii?
Terminator Salvation | Sony
Od třetího dílu (Vzpoura strojů), na který se z nějakého divného důvodu nenavazovalo, je terminátoří série prokletá. Vznikla hned tři pokračování, každé mělo zažehnout novou trilogii a vždy zůstalo u jediného filmu. My si dnes něco povíme o restartu čísla jedna, který přišel do kin v roce 2009.
Terminator Salvation byl jediný opravdový pokus o změnu paradigmatu - tentokrát žádné zbytečné hrátky s časem, ale přímý vstup do terminátory zdevastované budoucnosti, v níž se John Connor s tváří Christiana Balea snaží, aby to s tím lidstvem ještě nějak dopadlo. Stávka scenáristů bohužel vedla k tomu, že ambiciózní příběh nakonec zůstal zpracováním někde na půli cesty (a i ta půle dával chvílemi pramalý smysl). NICMÉNĚ potenciál byl nepřehledný, stejně tak vysoké produkční kvality, díky nimž i po letech vypadá Salvation skvěle. Dokonce si myslím, že - pokud jde o kvalitu triků - působí lépe než následující dva vstupy. Proč tedy na pokračování nedošlo?
Tržby byly sice jen adekvátní, ale to nutně plánům vaz nezlomilo. Rozhodující byl bankrot společnosti The Halcyon Company, která na Terminátora držela práva. Stalo se tak krátce po uvedení filmu a následně značka přeskakovala z jedné produkční společnosti do druhé, než se konečně usadila u Skydance Productions. To trvalo několik let a noví držitelé se rozhodli, že raději vsadí na další restart, než pokoušet pokračování Salvation, které diváci strhali. Místo pokračování proto vznikl nový pokus o trilogii Terminátor Genisys. Ten si sice v kinech vedl o něco lépe (hlavně v Číně), ale měl ještě mnohem horší ohlasy (s přehledem jde o nejhůře hodnocený díl série). Škoda, že ve Skydance rozhodli, jak rozhodli. Bale dal do své role tradičně maximum a rozhodně by bylo zajímavé vidět, jak by se série s ním rozvíjela dál.
Místo toho se neposunula nikam. A vzhledem k tomu, jak Temný osud (aka poslední pokus o restart, tentokrát pod vedením Jamese Camerona) ošklivě propadl v kinech, se v nejbližších letech ani nikam posouvat nebude.
Jai Courtney, Jason Clarke
Natalia Reyes, Linda Hamilton, Mackenzie Davis