Liga spravedlnosti: Fanoušky vysněný sestřih Zacka Snydera vyjde!

Liga spravedlnosti: Fanoušky vysněný sestřih Zacka Snydera vyjde!
Liga spravedlnosti | Warner Bros.
Od chvíle, kdy přišla do kin Liga spravedlnosti, volají fanoušci po původním sestřihu Zacka Snydera. Ten uprostřed produkce odstoupit z osobních důvodů (zemřela mu dcera), přičemž současně se mluvilo o tom, že studio na jeho odchod tlačilo, aby se mohlo vydat s Ligou jiným směrem. Konkrétně měli Warneři pocit, že celá ta komiksová temnota nemá zdaleka takový komerční potenciál, jako odlehčenější marvelovky a proto byl k projektu povolán Joss Whedon (Avengers), který rozpracovaný film po Snyderovi převzal a překopal tak, že z původní vize zůstalo akorát ohlodané torzo.
Asi všichni víme, jak neslavně to dopadlo. Film diváci i kritici odstřelili a v kinech Liga spravedlnosti doslova vybouchla. Tím byly nejen pohřbeny plány na DCEU (aka sérii velkolepých propojených filmů), ale také šla k ledu Liga spravedlnosti II a sólovky Batman a Deathstroke. A tohle už se nezmění. Historie byla napsána, série je pohřbená. Možná nás ale čeká lepší tečka. Zack Snyder totiž potvrdil, že jeho verze filmu nakonec opravdu vyjde!
Stane se tak v roce 2021, kdy bude takzvaný Snyder Cut exkluzivně uveden na HBO Max. To znamená, že Warneři chtějí na svou streamovací službu nalákat co nejvíce lidí a jsou ochotni si kvůli tomu nasypat popel na hlavu (a ještě to pěkně zaplatí - dodělávky je vyjdou na nějakých 20 až 30 milionů). Osobně si myslím, že je to správný přístup. Pokud má mít divák motivaci k tomu, aby si platil jedinečný obsah, měl by vypadat nějak takhle.
liga-spravedlnosti-fanousky-vysneny-sestrih-zacka-snydera-vyjde
Liga spravedlnosti | Warner Bros.