Percy Jackson dostane novou šanci, tentokrát v televizi

Percy Jackson dostane novou šanci, tentokrát v televizi
Percy Jackson: Zloděj blesku | Fragment
A jelikož má celá knižní série 5 dílů, je jasné, že zpracovat takové množství materiálu není pro filmaře nejlehčí úkol. Přesto se o to znovu pokusí, ale tentokrát si zvolí jiný formát, který pro tyto účely funguje často lépe než film - seriál.
Logan Lerman
Percy Jackson: Zloděj blesku | Twentieth Century Fox
Zakoupením studia Fox práva na novou verzi získalo Disney+, které si brousí zuby na nové zpracování. Percyho příběhy vtipně kombinují žánr fantasy s řeckou mytologií a historií. Je tu tedy prostor nejen pro úžasnou vizuální stránku, ale i novou hereckou generaci, neboť hlavní hrdinové jsou ve věku 12 - 16 let. Herecké obsazení tak bude také určitě velkou výzvou.
Z informace je nadšený i autor knih Rick Riordan, který se s touto radostnou novinkou svěřil na svém Twitteru: "Ahoj fanoušci Percyho Jacksona, posledních deset let jste bojovali za věrnou filmovou adaptaci Percyho světa. Některří z vás dokonce navrhovali, že by to byl skvělý seriál pro Disney+. Nemůžeme souhlasit víc! V tuto chvíli toho nemůžeme moc prozradit, ale jsme nadšení z myšlenky na hraný seriál té nejvyšší kvality."
Každá série pořadu se bude věnovat jednomu knižnímu dílu. Celkem by se tak diváci měli dočkat pěti řad Percyho Jacksona. První sezóna tak samozřejmě převypráví první román s podtitulem Zloděj blesku.
Percy Jackson: Moře nestvůr
Percy Jackson: Moře nestvůr
Riordan se bude na vyrábění seriálu podílet spolu se svou ženou Becky, a to podle vlastních slov v naprosto každém aspektu. "Bude to vzrušující a fantastická jízda," dodal nakonec.
Pro připomenutí uvádím oficiální popis knihy Zloděj blesku: Bohové z Olympu se bouří! Dvanáctiletého kluka Percyho Jacksona čeká vyhazov ze školy a další trampoty na sebe nenechávají dlouho čekat. Najednou kolem něj začínají ožívat bytosti ze starých řeckých bájí. Z učitelky matematiky je rázem krvelačná příšera, z Percyho kamaráda se vyklube satyr a jeho otec je jedním z olympských bohů. Většina z nich má na Percyho spadeno, podezírají ho z krádeže blesku – mocné zbraně nejvyššího boha Dia. Percy a jeho přátelé mají jen 10 dní na to, aby blesk našli a vrátili, uklidnili náladu na Olympu a zabránili osudné válce bohů. K úspěchu výpravy ale nestačí jenom chytit pravého zloděje…